Laia Jurado va donar-se de baixa de la CUP fa cinc mesos

L’exregidora de Vic treu ferro a la decisió, que va prendre per “motius personals”.

Redacció Osona.com
17 de maig del 2012
Laia Jurado, en un plenari.
Laia Jurado, en un plenari. | Adrià Costa
Laia Jurado, en un plenari. Al seu darrera, Georgina Rieradevall. Foto: Adrià Costa

Laia Jurado va donar-se de baixa de la CUP el passat mes de desembre, just després de presentar la seva renúncia de regidora a l’Ajuntament de Vic, segons va confirmar ahir ella mateixa a Osona.com. Jurado no dóna massa importància a la decisió, i diu que la va prendre estrictament per “motius personals”.

L’exmilitant de la CUP va estar gairebé cinc anys a l’Ajuntament de Vic, com a regidora. Els primers quatre, el total de la passada legislatura, en què també era regidor er la CUP Quim Soler, va ser la portaveu del grup. En l’actual legislatura, va entrar com a número 2. En aquests moments, la portaveu és Georgina Rieradevall, que anava de número 1 a la candidatura i que va ser escollida per l’assemblea local de la formació.

Jurado va dimitir el càrrec de regidora el passat mes de desembre. Oficialment, i segons una carta de comiat que va enviar als vigatans, volia deixar pas a noves generacions i dedicar-se de ple a la seva vida professional de docent. La regidora va descartar que hi hagués enfrontaments dins del grup. Altres fonts properes a la CUP, però, apuntaven que el motiu era la tensió del dia a dia amb Georgina Rieradevall.

Precisament, en aquests darrers dies i fruit dels últims incidents a Vic, molts dels lectors d'Osona.com als comentaris de les notícies i fòrums, comparen els estils d’actuar de les dues caps de llista de la CUP: Laia Jurado, amb més bones relacions amb la resta de grups del consistori i l’alcalde; i Georgina Rieradevall, amb una actitud  més activa però també més dura.
Arxivat a