Tavèrnoles ret un homenatge sorpresa a l'escriptora Pilar Cabot

Pep Sala, Josep Riera, Lluís Toran i l’alcalde Carles Banús participen a l’acte.

Redacció Osona.com
23 d'abril del 2012
En acabar la presentació del llibre, l'acte va esdevenir un homenatge sorpresa a Pilar Cabot
En acabar la presentació del llibre, l'acte va esdevenir un homenatge sorpresa a Pilar Cabot | Jordi Vila Tuneu
En acabar la presentació del llibre, l'acte va esdevenir un homenatge sorpresa a Pilar Cabot Foto: Jordi Vila Tuneu

Aquest passat dissabte 21 d'abril els escriptors Pilar Cabot, Anton Carrera i Jacint Sala van presentar el seu llibre de narracions "O no" a la Sala Polivalent de Tavèrnoles. L’obra, tal i com van voler remarcar els autors, va ser gestada al restaurant Colomer de Tavèrnoles després d'un dels habituals sopars que periòdicament comparteixen. A l'acte, al qual van assistir més d'una setantena de persones, els va acompanyar també l'editor Carles Cervelló de l'editorial Témenos.

La primera part de l’acte va consistir en la presentació formal del llibre, on cadascun dels autors va poder explicar el perquè del mateix, introduint nombroses anècdotes de les diferents narracions que conformen el llibre.

En acabar la presentació del llibre, l'acte va esdevenir un homenatge sorpresa a l'escriptora tavernolenca Pilar Cabot. La regidora de Cultura, Paquita Clarà, va ser l'encarregada de presentar les diferents intervencions dels amics de l'escriptora que van participar-hi.

El primer d'ells fou el cantant Pep Sala, que va interpretar la cançó “Els rossinyols insomnes”, basada en un dels poemes de la Pilar Cabot. Posteriorment, va prendre la paraula el poeta d'Oristà Josep Riera, que va elogiar la figura de l'escriptora tot recordant alguna que altra anècdota personal viscuda a Can Tordera de Tavèrnoles. En acabar, Lluís Toran va interpretar un dels poemes de Pilar Cabot que el grup Vicus ha musicat en el seu darrer disc.

Finalment, l'alcalde Carles Banús va lliurar a l'escriptora Pilar Cabot una placa d'homenatge en reconeixement a la seva extensa tasca literària. Banús va voler destacar la vinculació que des de sempre a tingut l'escriptora amb els diferents actes que s'han organitzat des del poble, així com la importància que suposa per a Tavèrnoles tenir una persona que ajuda a difondre el bon nom del municipi per tot el país.

En acabar l'acte, va ser la pròpia Pilar Cabot, encara emocionada per l'homenatge sorpresa, que va voler agrair a l'Ajuntament de Tavèrnoles l'organització de la presentació del llibre "O no" i el posterior acte d'homenatge. Finalment, li va ser lliurat un llibre on tots els presents a l'acte van poder deixar per escrit a la Pilar Cabot els seus sentiments, desitjos, dedicatòries i algun que altre dibuix.

Mentre els assistents gaudien d'un petit refrigeri, els que així ho van voler van poder adquirir el llibre "O no" dedicat pels tres autors.