PxC aplega uns dos-cents militants i simpatitzants a Vic

Sense incidents remarcables en la concentració antifeixista que volia espatllar la trobada anual del partit, que enguany s'ha celebrat per primera vegada a la capital d'Osona.

Nació Digital
23 d'abril del 2012
Josep Anglada ballant «La sardana de l'Anglada».
Josep Anglada ballant «La sardana de l'Anglada». | Adrià Costa
Josep Anglada ballant «La sardana de l'Anglada». Foto: Adrià Costa

La concentració antifeixista que volia espatllar la "gran festa de la família" que aquest diumenge havia organitzat la Plataforma per Catalunya (PxC) a Vic no ha acabat d'assolir els seus objectius. Els sis col·lectius convocants de la protesta -el Casal Independentista Manel Viusà de Vic, Maulets Osona, Casal Boira Baixa de Manlleu, SI, UCFR Osona i la Coordinadora Antifeixista d’Osona- han aplegat un centenar d'assistents a la rambla del Passeig, mentre que uns 200 militants de PxC han dinat sense problemes al parc dels Germans Maristes -conegut popularment com  La bassa dels Hermanos-. Uns i altres han coincidit una estona cap a la una del migdia, però sense cap incident remarcable.

A la rambla del Passeig, el cantautor Joan Usart ha interpretat tres temes de la Nova Cançó i s'hi han succeït tres parlaments, un dels quals ha servit també per denunciar l'agressió neonazi que va tenir lloc a la sala Stroika de Manresa.

Acabats els parlaments, la concentració antifeixista s'ha donat per acabada, però alguns dels seus assistents s'han dirigit al parc dels Germans Maristes, on una unitat antiavalots dels Mossos d'Esquadra protegia l'acte de PxC. Uns i altres s'han intercanviat retrets, sense que la tensió anés més enllà.

Posteriorment, a la festa de PxC hi ha aparegut en escena un animador vestit de Bob Esponja i, conjuntament amb els militants, han ballat la sardana dedicada a Josep Anglada.

Anglada ha concentrat el seu discurs en els antifeixistes, que ha criticat molt durament. El líder de PxC els ha qualificat de "xusma, perroflautes violents i rates de claveguera".

Concentració antifeixista a la rambla del Passeig de Vic. Foto: Adrià Costa

Alguns antifeixistes s'han concentrat davant l'acte de PxC, custodiat pels Mossos d'Esquadra Foto: Adrià Costa

Bob Esponja també ha ballat «La sardana de l'Anglada». Foto: Adrià Costa

El dinar de PxC ha aplegat uns 200 militants i simpatitzants. Foto: Adrià Costa