Anglada s'esbatussa amb dos joves a la plaça Major de Vic

Els afectats han estat traslladats a l'Hospital General. El líder de PxC nega tots els fets i presenta una denúncia per intent d'agressió.

Redacció
23 d'abril del 2012
El líder de la Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha protagonitzat una baralla aquest diumenge al vespre a la plaça Major de Vic que ha acabat amb dos joves ingressats a l'Hospital General de Vic, segons informa El 9 Nou de paper en la seva edició d'aquest dilluns. Segons alguns testimonis presencials recollits per l'esmentat mitjà, el regidor de PxC hauria estat l'agressor. Anglada nega totes les acusacions i diu que el van intentar agredir tres immigrants.

Anglada ha presentat denúncia contra aquestes tres persones, per intent d'agressió. Els joves implicats, per altre costat, també han presentat una altra denúncia contra el president de PxC per agressió, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra.

Els fets es van iniciar als volts de les 8 del vespre. Anglada, en estat ebri segons el rotatiu, es va encarar a un grup de tres joves dient-los "moros de merda, fills de puta!". Tot seguit, sense que els nois tinguessin temps de reaccionar, Anglada va donar un cop de cap a la cara a un d'ells i li va fer sagnar el nas, i a l'altre li va donar un cop de puny.

D'altres testimonis recollits per Osona.com expliquen que Anglada i un grup format per una quinzena de seguidors es trobaven a la terrassa del bar La Plaça a les vuit de la tarda, on havien arribat feia més d'una hora, i havien ajuntat unes quantes taules. Anglada s'havia aixecat diverses vegades per saludar gent que passejava per la zona.

Segons sembla, alguns dels acompanyants d'Anglada van voler evitar mals majors i van agafar de seguida els dos nois ferits i els van portar ells mateixos a l'Hospital General de Vic.

Osona.com ha trucat a dos quarts de 9 d'aquest matí al domicili de Josep Anglada. La seva senyora ha dit que el líder de PxC no ens podia atendre. Més tard, als volts de les 10, finalment, ha donat la seva versió dels fets.

Anglada ha negat que agredís a ningú. "Tornava cap a casa, amb uns quants amics, a la part alta de la plaça, quan se'ns han acostat tres persones i m'han insultat, amenaçat i han intentat agredir-me", ha dit el líder de PxC. "Tot va ser molt ràpid. Jo no vaig picar ningú perquè els que anaven amb mi no van deixar que les persones que em van amenaçar se m'acostessin", ha afegit.

Osona.com ha demanat a Anglada com és que haguessin hagut d'atendre dues persones a l'hospital si no havia passat res. "No sé si anaven borratxos o què. Potser s'han donat un cop al nas contra una paret i llavors han dit que havia estat l'Anglada", ha apuntat.

L'incident s'ha produït poc després que hagués acabat la jornada nacional de la PxC, celebrada enguany a la Bassa dels Hermanus de Vic.

- Veure galeria de fotos de l'acte de la PxC a Vic
- Més informació de l'acte de PxC