Centelles crea una fira per a col·leccionistes i un mercat d'art

La iniciativa s’inclou dins la programació anual de Centelles és Màgia.

Redacció Osona.com
19 d'abril del 2012
El nucli antic de Centelles, en concret l’avinguda Rodolf Batlle, acollirà aquest diumenge dia 22 d’abril la primera edició de la Fira del col·leccionisme i Mercat d’Art de Centelles. El certamen començarà a les 9 del matí i s’allargarà fins a les 2 del migdia.

Aquesta activitat s’ha inclòs dins la programació anual de Centelles és Màgia. Els últims anys, al municipi, des de la tardor a l’hivern  s’han anat consolidant diverses activitats rellevants, com el Mercat anticrisi a l’octubre i la Fira de la tòfona al desembre. Amb aquesta nova fira s’enllaça el ja tradicional Cau de bruixes del febrer  i la reconeguda Fira de la ratafia i Mercat de la terra que es fa el juny.  
 
A l’Avinguda Rodolf Batlle hi exposaran unes cinquanta parades variades. Es vendran, compraran i intercanviaran tres tipus diferenciats de productes:

-    D’una banda, una àmplia oferta per als col·leccionistes. Podran trobar  objectes de filatèlia (segells),  numismàtica (monedes), minerals,  miniatures, postals, bitllets de loteria, calendaris de butxaca, xapes de cava, sobres de sucre i tot allò que sigui susceptible de ser col·leccionat.

-    El visitant trobarà també una àmplia oferta d’antiguitats, on s’hi poden trobar objectes de totes les característiques, mides i preus que van des de mobiliari, fins a elements quotidians i de decoració.

-    D'altra banda, s’hi pot veure i comprar l’obra d’artistes de diferents disciplines, d'entre les quals destaca la pintura, tot i que també s'hi pot trobar escultura, ceràmica, joieria i fotografia, entre d’altres. Les peces en aquesta fira s’adquireixen directament als autors.

La fira, organitzada per l’Ajuntament, pretén complementar  l’activitat comercial així com el mercat de diumenge, potenciant el comerç i els recursos turístics i culturals de la vila. “Tot això garanteix una gran afluència de visitants i la satisfacció tant d’expositors com de públic”, expliquen fonts municipals.
Arxivat a