Del lipdub per la independència a Vic, al flashmob de Barcelona

Milers de persones participen a la plaça de Catalunya al flashmob impulsat pels creadors del lip dub independentista del 2010 a Vic.

Redacció
18 de març del 2012
Milers de persones han omplert la Plaça Catalunya de Barcelona en el Flashmob per la Independència
Milers de persones han omplert la Plaça Catalunya de Barcelona en el Flashmob per la Independència | ACN


Milers de persones (unes 8.500 segons els organitzadors) han omplert aquest diumenge el migdia la plaça Catalunya de Barcelona en la realització de la Flashmob per la independència, convocada pels mateixos impulsors del mític Lip dub per la independència que va tenir lloc fa més d’un any a Vic.

Els participants, onejant senyeres i estelades, han començat a accedir progressivament a la plaça Catalunya a les 12 del migdia en punt per cridar, unànimament,” IN-INDE-INDEPENDÈNCIA!”. El crit ha anat pujant de volum a mesura que, espontàniament, la gent s’hi ha anat afegint des dels diversos accessos de la plaça. Deu minuts després, l’acció ha finalitzat i tothom ha anat abandonant el centre de la plaça tranquil·lament. La iniciativa ha estat possible gràcies a 200 col·laboradors i als milers de participants que han arribat a Barcelona d’arreu dels Països Catalans.

La Flashmob per la independència ha estat enregistrada per 16 càmeres repartides al llarg de tota la plaça Catalunya. De les seves imatges, se n’està ara editant un vídeo professional que s’estrenarà a Youtube properament. “Serà una peça audiovisual històrica i emotiva, que es convertirà en la flashmob reivindicativa amb més participants que s’ha fet mai a Internet”, diuen els organitzadors. La intenció passa per donar a conèixer i a promocionar la independència de Catalunya arreu del món.

Crida per al finançament de la peça

Per altra banda, l’organització fa una crida per finançar l’acció amb aportacions a través de la plataforma catalana de micromecenatge Verkami. Particulars, entitats i empreses poden fer aportacions al projecte des de 5 euros i aparèixer als crèdits de la flashmob com a mecenes o patrocinadors. D’aquesta manera, es podran cobrir els costos logístics i de material que s’han necessitat per dur a terme el projecte i per a la realització del muntatge audiovisual professional que es farà al llarg dels propers dies.

La convocatòria de la Flashmob per la independència s’ha realitzat, i ha estat seguida, a través de Facebook i Twitter, amb l’etiqueta #flashmobcat que, a mitja tarda, s’ha convertit en Trending Topic (TT) de Catalunya.

Aquesta ha estat la segona acció reivindicativa dels creadors del Lip dub per la independència, que, fins ara, ja ha estat vist per més d’1.675.000 persones a Youtube i ha obtingut el rècord mundial de participació en un lip dub, 5.771 persones, acreditat per la World Records Academy.

Aportacions a Verkami

Aneu al Facebook del Flashmob per la independència

Aneu al web del Flashmob per la independència