Josep Jufré continuarà vinculat al món del ciclisme

Ho explica en un emotiu homenatge que li tributen a Sant Julià de Vilatorta.

Redacció Osona.com
20 de febrer del 2012
El Club Ciclista Calma de Sant Julià de Vilatorta ha lliurat un obsequi a Josep Jufré.
El Club Ciclista Calma de Sant Julià de Vilatorta ha lliurat un obsequi a Josep Jufré. | Club Ciclista Calma
Josep Jufré, parlant a la taula presidencial. Foto: Club Ciclista Calma

El pavelló de Sant Julià de Vilatorta s’ha quedat petit aquest diumenge, en un acte que englobava un col•loqui sobre ciclisme i l'homenatge a Josep Jufré, que ha decidit aquesta temporada posar punt i final a la seva carrera esportiva. Jufré és de Santa Eulàlia de Riuprimer, té 36 anys i ha corregut 13 anys com a ciclista professional. L’any passat militava a l'equip Astana. L’acte estava organitzat pel Club Ciclista Calma de Sant Julià de Vilatorta.

Josep Jufré ha agraït a tots els presents l'homenatge i ha explicat que veu el seu futur immediat lligat al món del ciclisme, principalment en la promoció d'aquest esport. Està engrescat amb el projecte de Vuelta Cofidis, dirigit als escolars, que estarà relacionat amb la Vuelta Espanya. Ben aviat, inciarà unes jornades en escoles de ciclisme de Sant Boi i Ca n'Anglada, entre d’altres.

Sobre la seva carrera, ha destacat que la participació en equips estrangers l'ha enriquit molt a nivell personal. A preguntes dels assistents, ha indicat que Itàlia és el país on ha gaudit més i que el Giro és espectacular per l'afició, el paisatge i per la seva duresa. També ha donat alguns consells als joves que es vulguin iniciar en aquest esport: sacrifici, seriositat, dedicació de temps, formar-se i pensar en el futur, que el ciclisme no ho és tot.

Els sis germans de Josep Jufré, i Silvia, la seva parella, han donat la visió més íntima i personal, i han explicat com han viscut des de la família la seva vida esportiva.

Tots els participants al col•loqui han tingut paraules d'elogi vers Jufré, a qui se li ha reconegut la seva tasca com a ciclista professional. L’exciclista Àngel Edo ha remarcat la seva professionalitat. Ruben Peris, organitzador de la Volta a Catalunya, ha apuntat que Jufré és una gran persona i que deixa empremta en el ciclisme espanyol i internacional. Per la seva banda, Joaquim Sabaté, president de l’Esport Ciclista Barcelona, ha destaca que l’osonenc havia fet coses molt importants però des de fora del ciclisme això no s'havia destacat prou. José Blázquez, president del Comitè Català d’arbitratge, ha explicat que des de jove ja es veia que “destacaria”. El Club Ciclista Calma, la Federació Catalana de Ciclisme, la Unió Ciclista Sants i l'Esport Ciclista Barcelona han entregat a Jufré uns obsequis commemoratius.

En el col•loqui previ a l’homenatge s’han tractat diversos temes com la situació econòmica  de la federació, la transmissió de valors i la formació,  la continuïtat de la Volta a Catalunya i la incidència del ciclisme als mitjans de comunicació.

L'acte ha finalitzat amb la projecció d'un vídeo amb imatges i declaracions fetes al llarg dels 13 anys de corredor professional i la interpretació musical d'en Pep Poblet, amic i gran aficionat a la bici. Tot plegat, ha arrancat els aplaudiments del públic assistent.

El Club Ciclista Calma de Sant Julià de Vilatorta ha lliurat un obsequi a Josep Jufré. Foto: Club Ciclista Calma