Carreteres manté la negativa a la circulació de bicis a la C-17

El director general analitzarà el cas i en pocs dies anunciarà la seva posició definitiva. Els clubs ciclistes del Ripollès i Osona descarten més marxes lentes.

Arnau Urgell
01 de febrer del 2012
Els ciclistes es tornaran a mobilitzar a la C-17.
Els ciclistes es tornaran a mobilitzar a la C-17. | Adrià Costa
Els clubs no faran més marxes lentes. Foto: Lurdes López

Carreteres manté la negativa a permetre la circulació de bicicletes a la C-17. El dilluns passat representants de clubs ciclistes d'Osona i de la Federació Catalana de Ciclisme es van reunir a Barcelona amb el director general de Carreteres, Jordi Follia. De moment però, els clubs han anunciat que no convocaran més marxes lentes després de les tres de novembre, desembre i gener que han congregat entre 200 i 450 participants.

Jordi Follia va reiterar els problemes de seguretat que suposarien permetre el pas de biciclites entre Sant Quirze i Ripoll per l'existència de diversos túnels i la gran diferència de velocitat respecte a la resta de vehicles. En aquest sentit va recordar que la nova C-17 ha estat concebuda com a via per vehicles de motor mentre que les bicicletes tenien destinada una via paral·lela que, de moment, no s'ha construït. Des de Carreteres tampoc es va acceptar la proposta dels clubs d'obligar als ciclistes a utilitzar roba reflectant i llums.

Sigui com sigui, Follia va demanar una setmana de marge per acabar d'estudiar la situació i donar una resposta per escrit. Encara que la negativa es mantingui, els clubs han anunciat que no convocaran noves marxes lentes entre Borgonyà i Ripoll –cada vegada generaven més rebuig entre la resta d'usuaris de la via i per part de sectors econòmics i institucions de la comarca- i se centraran en el flanc jurídic a través de la FCC.

Les reivindicacions dels ciclistes han aconseguit el suport de diversos ajuntaments i del Consell Comarcal d'Osona. En canvi des del Ripollès tot plegat s'ha mirat amb més distància i cap administració ha aprovat mocions reclamant permetre el pas per la C-17.


Galeries de fotos

Marxa lenta 15 de gener 2012 (Lurdes López i Xevi Mas)

Marxa lenta 4 de desembre 2011 (Adrià Costa)

Marxa lenta 6 de novembre 2011 (Adrià Costa)