Osona per la Independència ja suma set assembles locals

Roda de Ter, la Vall del Ges i Vic, últims adhesions. Balenyà, Folgueroles, el Voltreganès i Malla seran les properes.

Redacció Osona.com
30 de gener del 2012
Acte de constitució de Roda per la Independència.
Acte de constitució de Roda per la Independència. | Osona per la Independència
Acte de constitució de Roda per la Independència. Foto: Osona per la Independència

Amb les constitucions de Roda de Ter, la Vall del Ges i Vic per la Independència, en els darreres dies, l’Assemblea Osona per la Independència ja suma fins a set assemblees locals a la comarca. La resta, que ja es van constituir amb antelació, són Manlleu, Taradell, Bisaura i Vilatorta.

La propera cita tindrà lloc el proper divendres a Balenyà. La constitució d’aquesta assemblea comptarà amb la intervenció del filòsof i polític Miquel Sallarès.

Assemblees locals constituïdes
MANLLEU 3 DE GENER
TARADELL 19 DE GENER
BISAURA 22 DE GENER
VILATORTA 24 DE GENER
RODA DE TER 26 DE GENER
VALL DEL GES 27 DE GENER
VIC 28 DE GENER

Assemblees locals amb data prevista per a la constitució
BALENYÀ 3 DE FEBRER
FOLGUEROLES 5 DE FEBRER
VOTREGANÈS 7 DE FEBRER
MALLA   7 DE FEBRER

Notícies publicades sobre l’Assemblea Osona per la Independència




Roda de Ter per la Independència

El passat dijous, dia 26 de gener, es va celebrar a la sala E Spai de Roda de Ter  l’acte de constitució de l’assemblea local Roda per la Independència. A l’acte hi varen assistir entre 40 i 50 persones.

Un membre de l’assemblea comarcal i del secretariat nacional va fer una exposició dels objectius bàsics de l’assemblea i de la tasca que hauran de dur a terme les assemblees locals dintre del projecte. Posteriorment, el coordinador local va explicar el funcionament de l’acte constituent i, en una votació unànime i a mà alçada, es va prendre l’acord de constitució de l’assemblea local. També es va nomenar l’equip coordinador, que estarà format, en els seus càrrecs més representatius, per Toni Mayans (coordinador), Dani Torrents (adjunt a coordinador), Marta Rovira (secretària),  Helena Mínguez (adjunt a secretaria), Ramon Molera (tresorer) i Jaume Coronas (adjunt a tresoreria).

A continuació, es va començar a treballar ja en la preparació de l’acte de presentació de l’Assemblea Nacional Catalana al poble, que es vol celebrar el proper cap de setmana del 3 de març. L’organització espera comptar amb la presència de personatges rellevants del món de l’economia i la cultura del nostre país.

Vall del Ges per la Independència

Aquest divendres, dia 27 de gener, es va fer l'assemblea constituent de Vall del Ges per la Independència. L’acte va tenir lloc a 2/4 de 9 del vespre l'edifici de la Cooperativa de Torelló, l'antic Gestiomat.

Aquesta assemblea local inclou els municipis d'Orís, Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç i Torelló.

Vic per la Independència

Prop de 300 persones van omplir aquest divendres l'auditori del Sucre de Vic per assistir a l'acte de constitució de la plataforma Vic per la Independència, dins del procés promogut per l'Assemblea Nacional de Catalunya. La sessió va començar amb la projecció del lip dub per la Independència, celebrat l'any 2010 a la ciutat, i amb la presentació dels membres elegits per coordinar la plataforma.

Crònica de l’acte i fotos




Balenyà per la Independència

Aquest divendres, dia 3 de febrer, es constituirà l’assemblea local de Balenyà per la Independència. L’acte, obert a tothom, tindrà lloc a 2/4 de 9 del vespre a l’Espai Cultural de Balenyà, situat a la Plaça Josep Espona.

La trobada s’iniciarà amb el pas d’un audiovisual en el qual diverses persones que havien participat en l’Assemblea de Catalunya a Osona als anys 70 fan un repàs del que va significar aquell moviment i com l’Assemblea Nacional Catalana en pren ara el relleu. Tot seguit es farà una presentació del projecte des de la vessant comarcal, que anirà a càrrec de Santi Pons, i una presentació de l’assemblea local, a càrrec d’Arcadi Figueres.

A continuació, Miquel Sallarès, filòsof i polític català, i membre fundador de l’Assemblea de Catalunya, farà una xerrada sobre l’estat actual del procés independentista al nostre país i el que pot significar el projecte de l’Assemblea Nacional Catalana en el desenvolupament del mateix.

Durant l’acte es farà el tràmit formal de constitució de l’assemblea. Es proposarà que els càrrecs representatius de la plataforma recaiguin en Carles Valls, com a coordinador; Joan Guarner, com a secretari; i Joan Camprubí ,com a tresorer.

A la mateixa sala on s’ha previst l’acte de constitució, hi haurà l’exposició itinerant “De l’Assemblea de Catalunya a l’Assemblea Nacional Catalana (1971-2011)”, que explica el que va suposar l’Assemblea de Catalunya a Osona als anys 70 i com l’actual Assemblea Nacional Catalana ha pres el relleu d’aquell moviment.

Galeria de fotos de la presentació d'Osona per la Independència (Adrià Costa)

Aneu al web de l’Assemblea Nacional Catalana

Més informació de l’Assemblea Nacional Catalana, a Nació Digital