Ple: el PSC de Manlleu dóna un cop de mà a ERC i ICV en el pressupost

L’Ajuntament aprova a la baixa el pressupost municipal per al 2012. CiU s’ha desvinculat d’un document consensuat perquè exigia que la PxC també hi participés.

Redacció Osona.com
13 de gener del 2012
El ple de l'Ajuntament de Manlleu, aquest dijous.
El ple de l'Ajuntament de Manlleu, aquest dijous. | Eloy Garcia /El Ter.net
El ple de l'Ajuntament de Manlleu, aquest dijous. Foto: Eloy Garcia /El Ter.net

L’Ajuntament de Manlleu ha aprovat aquest dijous al vespre el pressupost municipal per a l’exercici 2012, per una quantitat de 16.257.078,03 euros, gairebé un milió menys que el del 2011. Els números de l’equip de govern (ERC i ICV) han pogut tirar endavant gràcies al suport de PSC, que hi ha votat a favor. CiU hi ha votat en contra i la PxC s’ha abstingut. L’alcalde Pere Prat ha qualificat els pressupostos d’“austers, transparents i de transició cap a un nou model”.

La sessió, que ha durat dues hores, ha estat molt tensa, amb forts debats i amb canvis del sentit de vot. Les negociacions, però, ja havien començat feia dies.

Així, en un primer moment, CiU i l’equip de govern havien pactat un document que incorporava algunes propostes dels convergents. Aquesta proposta de consens es va ampliar al PSC. CiU, però, volia que s’estengués a tots els partits del consistori, inclòs PxC. ERC i ICV s’hi van negar en rodó i es van trencar les negociacions.

Les coses van anar diferent amb el PSC, formació que tenia previst inicialment votar en contra de la proposta de l’equip de govern. Al ple, abans de passar a les votacions, Prat va demanar a CiU i al PSC un vot de confiança. El PSC va dir que els hi donarien amb la condició de congelar l’IBI i no aplicar la pujada de l’impost que es vol imposar des del govern de Mariano Rajoy, via decret. Prat va acceptar congelar l’IBI fins al mes de maig i estudiar la legalitat d’aplicar aquesta insubmissió fiscal. Una altra de les mesures que va fer decantar el vot dels socialistes va ser l’aprovació d’una ponència tècnica per millorar els serveis del municipi. “Aquesta ponència la dirigirà en David Bosch i, a mi m’agradaria, potser també en Pep Colomer”, ha explicat Prat aquest matí a Osona.com.

Després d’un recés de cinc minuts i diverses negociacions entre bastidors, es va passar a la votació final, amb el resultat esmentat. Per a Colomer, el suport del PSC a l’equip de govern no significa una proposta estable de col•laboració. Des d’ERC i ICV, però, veuen aquest gest com un inici de la millora de les relacions entre els partits del consistori. “Nosaltres volem aprofundir i millorar aquestes relacions, per intentar arribar a consensos amb el PSC i CiU, que ens ajudin a passar aquests quatre anys tan complicats”, ha apuntat Prat.

Crònica del ple, des de ElTer.net


-----------
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE MANLLEU

Manlleu aprova els pressupostos del 2012

 
Els pressupostos s’han aprovat amb el vot a favor de l’equip de govern, ERC i ICV, i el del PSC, amb el vot en contra de CiU i amb l’abstenció de PxC
 
Punts del ple
1.    Establiment de la forma de gestió dels mitjans de comunicació municipals (punt exclòs de l’ordre del dia)
2.    Pressupost general 2012.
3.    Aprovació de la plantilla per al 2012.
4.    Modificació de la RLLT.
 
 
2.  S’aprova el pressupost general 2012 amb els vots a favor d’ERC, ICV i PSC, el vot en contra de CIU i l’abstenció de PxC. L’equip de govern defineix els pressupostos 2012 com a austers, transparents i de transició. L’alcalde, Pere Prat, va presentar els objectius que persegueixen aquests pressupostos:
 
1.    Atenció a les persones.
2.    Atenció al dia a dia. Més eficiència, més eficàcia.
3.    Pla d’inversions  del mandat.
4.    Millora dels serveis municipals. Nova cultura institucional.
5.    Lideratge institucional de Manlleu.
6.    Millora de la seguretat pública.
 
I els criteris  seguits per a l’elaboració dels pressupostos:
 
•         No sol•licitar més préstecs.
•         Control estricte de la despesa.
•         No despesa nova, si no té el seu finançament adequat i permanent.
•         Congelació de les partides de despeses.
•         Congelació de la plantilla de personal
•         Revisió anual dels contractes de qualsevol tipus.
•         Analitzar molt bé les subvencions d’ingressos d’altres administracions, per saber si val la pena demanar-les o no.
•         Reduir i revisar els contractes de lloguer.
•         Protocol d’utilització dels equipaments públics i privats.
•         Analitzar i fer seguiment de les concessions administratives.
 
El pressupost d’aquest any 2012 se situa als 16.257.078,03 euros, un 5,66% inferior al de 2011 que era de 17.232.894,85 euros.
 
3.  S’aprova la plantilla per al 2012 amb els vots a favor d’ERC, ICV, PSC i CIU i l’abstenció de PxC.

4.  S’aprova la modificació de la Relació de llocs de treball (RLLT) amb els vots a favor d’ERC, ICV, PSC i CIU i l’abstenció de PxC.
Arxivat a