ICV-EUiA demana que es revisi la ubicació d'una estació de telefonia mòbil a la Guixa

Els ecosocialistes consideren que s’ha de tenir la màxima precaució a causa de la proximitat amb els centres escolars.

Redacció Osona.com
12 de gener del 2012
ICV-EUiA de Vic ha demanat a l’Ajuntament revisi la ubicació d’una estació de telefonia mòbil a la Guixa. Els ecosocialistes consideren que la proximitat amb els centres escolars obliga a tenir la màxima precaució i no anteposar els beneficis econòmics de les operadores a la salut pública.

En el passat ple municipal de l'Ajuntament de Vic, el regidor d'ICV-EUiA Xavier Tornafoch va sol•licitar al consistori que imposi "la màxima precaució" davant de la sol•lcitud d'ubicació d'una estació base de telefonia mòbil per part de la operadora Vodafone, ubicada a l'esglèsia de la Guixa (C. de la Marinada, 2). L’equip de govern li va respondre que les radiacions que podia emetre aquesta estació eren mínimes i que, fins i tot, eren menors que les que podia emetre una simple trucada de telèfon mòbil.

ICV-EUiA no s’ha donat per satisfeta i considera que "cal estudiar exhaustivament l'ubicació i els perímetres de seguretat necessaris degut a la proximitat de l'Escola Bressol, l'Escola Sentfores i el Centre Cívic de la Guixa, i si cal que es revisi l'emplaçament".

Des d'ICV-EUiA han demanat al consistori que estableixi "tots els ponts de diàleg possible amb els veïns, els pares i les parts afectades" per informar i mediar per "minimitzar les radiacions d'aquesta instal•lació i evitar tota situació que en un futur pugui suposar un risc."

Els ecosocialistes consideren que l'actual llei que regula aquestes instal•lacions no acaba de regular suficientment aquesta problemàtica i que la sensibilitat de la ciutadania vers els possibles efectes nocius d'aquestes instal•lacions sobre la salut és cada cop més important. En aquest sentit, des d'ICV-EUiA defensen "anar més enllà de la llei actual" i proposen revisar l'ordenança municipal fixant límits o condicions complementaries a les mesures de protecció actuals, com ja estan fent alguns municipis.
Arxivat a