Osona per la Independència estén la seva xarxa per tota la comarca

Fins el dia 8 de febrer es constituiran les assemblees territorials d’Osona, que podran participar en el procés constituent de l’Assemblea Nacional Catalana, el 10 de març. L’entitat pretén arribar als 500 assemblearis a la comarca.

Redacció Osona.com
11 de gener del 2012
576_1316854703OsonaIndependencia
576_1316854703OsonaIndependencia | Adrià Costa.
Presentació de Assemblea Osona per la Independència, a l'Atlàntida de Vic. Foto: Adrià Costa.

Des del multitudinari acte de presentació a l’Atlàntida del passat dia 23 de setembre de 2011, l’Assemblea Osona per la Independència ha treballat per estendre la xarxa territorial de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a la nostra comarca.

Des del dia 1 de gener fins el dia 8 de febrer de 2012, a Osona es crearan les assemblees territorials que formaran part del procés constituent de l’ANC.  Manlleu ja ho va fer el passat dia 3 de gener, el Bisaura (Sant Quirze, Santa Maria de Besora, Vidrà, Sora i Montesquiu) ho farà el dia 22, Taradell el dia 27 i Vic el dia 30. També s’hi afegiran, encara amb data per concretar, Torelló, Balenyà, Folgueroles, Tona, Roda de Ter, Sant Vicenç de Torelló, Sant Julià de Vilatorta i altres municipis que en aquests moments estan movent els nuclis inicials de gent per articular tot el procés.  Totes les assemblees portaran el nom del municipi o territori que representen seguit de “per la Independència”, i estaran adscrites a l’ANC.

Aquestes assemblees territorials són l’eina que està fent servir l’ANC per vertebrar-se per tot el país i assegurar una base social suficient per tal que l’acte de constitució formal de l’ANC tingui força i ressò mediàtic.

Aquest acte de constitució formal es farà a través d’una assemblea general que se celebrarà el dia 10 de març a Barcelona (lloc concret encara per determinar), i en la que podran participar totes les persones que el dia 8 de febrer estiguin degudament inscrites, a nivell individual, com a associades a l’ANC. L’assemblea general escollirà els membres del secretariat nacional i aprovarà dos documents:

-    Els Estatuts Socials i el Reglament de Règim Interior definitius que hauran de regular l’organització i funcionament de l’associació “Assemblea Nacional Catalana”.

-    El Full de Ruta, que és el document que recollirà quin es creu que ha de ser el camí (actes, projectes, ...), i el calendari, del procés que ens ha de portar a la independència.

Per fer el màxim de democràtic i participatiu aquest procés de construcció del Full de Ruta i dels Estatuts i Reglament intern de la pròpia ANC, els documents estan oberts a través de la pàgina web de l’ANC fins el dia 31 de gener, per tal que tots els associats degudament inscrits hi puguin fer aportacions i esmenes.

Abans de l’assemblea general del dia 10 de març, i per facilitar el debat i votació previst de les esmenes i aportacions als textos, així com la proposta dels membres que representaran cada regió del territori en el proper secretariat nacional, es farà una jornada prèvia a totes les assemblees territorials el dia 3 de març (així l’assemblea general del dia 10 serà un acte molt més fluid i molt més mediàtic). La regió d’Osona –Ripollès podrà escollir un mínim de tres representants al secretariat nacional.

RESUM CRONOLOGIA GENER-MARÇ

-    Fins al dia 8 de febrer: constitució de les assemblees territorials i procés d’inscripció com a associats a l’ANC de totes les persones que vulguin formar part del procés constituent i de l’assemblea general.

-    31 de gener: data límit per a la presentació de candidatures a formar part del secretariat nacional i d’esmenes als documents del Full de Ruta i dels Estatuts i Reglament Intern.

-    8 de febrer: tancament de la representació d’assemblees territorials i  del cens d’inscrits a l’ANC que podran participar en l’assemblea general del dia 10 de març.

-    3 de març: jornada a totes les assemblees territorials per facilitar el debat i votació previ de les esmenes i aportacions als textos, i dels membres del secretariat nacional que hauran de representar la zona Osona-Ripollès.

-    10 de març: Assemblea General Constituent de l’ANC.

QUÈ ÉS L’ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA?

L’Assemblea Nacional Catalana és una organització popular, unitària, plural i democràtica que té per objectiu aplegar el conjunt de l'independentisme català i definir un full de ruta cap a l'estat propi.

Des de la vessant institucional, els municipis ja han fet el primer pas i s’ha fet l’assemblea constituent de la Associació de Municipis per la Independència, amb 155 municipis com a socis constituents (més d’un 10% del total de Catalunya ja en l’acte de constitució), que suposarà un clar desafiament a l’estructura de l’Estat.

“Des de la societat es necessita aquest moviment de base, transversal i potent, que vol ser l’Assemblea Nacional Catalana, per seguir portant a tots els racons del país la necessitat d’aconseguir la independència; per exigir a les nostres institucions i als nostres polítics més i més decidits passos cap a aquest objectiu; i per ser el muscle social que, si cal, pugui organitzar-se ràpid i sortir al carrer per defendre aquests objectius i fer d’altaveu al món sencer que els catalans i catalanes volen un Estat Propi”, expliquen des de l’Assemblea.

Galeria de fotos de la presentació d'Osona per la Independència (Adrià Costa)

Anar al web de l’Assemblea Nacional Catalana

Més informació de l’Assemblea Nacional Catalana, a Nació Digital