Un regidor de PxC condemnat per racisme en substitueix un altre que és a la presó

Joan Carles Fuentes torna a l’Ajuntament de Vic per ocupar el lloc de Josep M. Paré.

Redacció Osona.com
05 de gener del 2012
576_1301915185_Adri_Costa_MG_4374_PxC_Ajuntament_Vic_2011
576_1301915185_Adri_Costa_MG_4374_PxC_Ajuntament_Vic_2011 | Adrià Costa
Joan Carles Fuentes, parlant en un dels plens de la passada legislatura. Al seu costat, Josep M. Paré. Foto: Adrià Costa

Joan Carles Fuentes, exregidor de PxC a l’Ajuntament de Vic a la passada legislatura, torna al consistori vigatà. Fuentes prendrà possessió del càrrec de regidor en el ple que se celebrarà aquest dilluns i substituirà el seu company de partit Josep M. Paré, que recentment va ingressar a la presó per apropiació indeguda.

Paré va ser detingut el passat 11 de novembre. Els fets s’inicien en una sentència dictada el 2009 on se’l condemnava a un any de presó i a indemnitzar amb 53.000 euros un company seu, de qui portava els comptes. El jutge donava per demostrat que el regidor de PxC havia desviat al menys aquesta quantitat de diners per a ús personal. El fet de no haver pagat la indemnització que s'establia va provocar que, després de diversos avisos per part de l’Audiència de Barcelona perquè ho fes efectiu, es dictés l’auto de recerca i captura i ingrés a presó per complir la sentència.

Ara, el seu substitut serà Joan Carles Fuentes, que anava el número 6 a la llista de PxC a les passades eleccions municipals (PxC va obtenir cinc regidors). Es dóna la circumstància que Fuentes també està condemnat per un cas de racisme, tot i que la sentència encara no és ferma.

Fuentes va ser condemnat a un any i mig de presó i inhabilitació política pel cas dels pamflets que PxC va distribuir a Vic a les eleccions municipals del 2007. El regidor de PxC també haurà de pagar una multa de 4.860 euros.  Segons aquesta sentència, Fuentes no pot presentar-se a les eleccions durant el període en el qual es compleixi la condemna. A efectes pràctics, això no suposa cap problema, perquè, d’entrada, la sentencia encara no és ferma. A més, el més lògic és que, com que no té antecedents, no es faci efectiu l’ingrés a la presó i, per tant, tampoc s’activi la inhabilitació política.

En aquest darrer cas, Josep Anglada, president de PxC, també estava imputat. Va ser  absolt sense  càrrecs.
Arxivat a