Osona manté les xifres de sinistralitat a les carreteres

L'accident a Orís a la C-17, amb quatre joves morts, fa repuntar unes dades que en els últims anys han anat a la baixa. El 2011 només hi ha hagut una víctima al tram osonenc de l’Eix Transversal.

Redacció Osona.com
03 de gener del 2012
El vehicle 4x4 ha col·lisionat frontal contra un camió que transportava vedells.
El vehicle 4x4 ha col·lisionat frontal contra un camió que transportava vedells. | Estefania Escolà/ACN
Accident a l'Eix Tranversal, el passat 20 de juliol. Foto: Estefania Escolà/ACN

El Departament d'Interior ha fet públic el balanç de la sinistralitat viària interurbana catalana al 2011, del qual es desprèn que durant l'any passat es va reduir el nombre de morts i ferits a les carreteres un 16,28%, és a dir, 208 menys que al 2010. Quant als morts exclusivament, s'han reduït un 18,7%.

Les xifres no coincideixen amb les de la comarca d’Osona. Més que res, a causa de l’accident de la C-17 a Orís, el passat 26 de juliol, on van morir quatre joves de Taradell, Vic i Folgueroles. En total, el 2011, a les carreteres d’Osona hi ha hagut 10 víctimes, una xifra una mica per sobre de la de l’any anterior, amb 8 morts. Aquestes dades s’han mantingut estables durant els darrers tres anys, tot i que des del 2000, quan es van registrar 22 morts, s’han anat reduint progressivament.

La C-17 lidera la xifra de morts, amb un motorista més mort a Les Masies de Voltregà, quan va topar amb un vehicle que circulava en sentit contrari. Com a fet remarcable del 2011, cal dir que només hi ha hagut un accident mortal al tram osonenc de l’Eix Transversal. Va ser el passat 20 juliol, a Sant Sadurní d’Osormort, quan el conductor d'un vehicle 4x4 va morir en una col•lisió frontal contra un camió que transportava vedells.

A la xarxa viària osonenca, només hi ha hagut un atropellament mortal, a la carretera de la Gleva, el passat mes de juny. Una noia i un home a Manlleu, i un altre motorista a Oristà completen la fatídica llista.