L'angoixant ruleta russa de «Samuel Colt»

Redacció Osona.com
23 de novembre del 2011
Aquest dissabte a les 6 de la tarda, el Teatre Cirvianum de Torelló acollirà la presentació del curtmetratge del torellonenc Oleguer Homs, “Samuel Colt” Després de la postproducció i el muntatge, la producció, de vuit minuts de durada, es podrà veure per primer cop al foyer del teatre, amb una capacitat per prop d’un centenar de persones.

L’acte estarà dirigit pel periodista d’El 9 Nou, Xevi Bardolet, i comptarà amb la presència de bona part dels actors, inclòs el manlleuenc Xavier Boada, actor principal. Boada, que a la nit interpretarà Luces de Bohemia al mateix teatre, serà un dels grans atractius de la presentació, que també comptarà amb la presència dels altres cinc actors que hi prenen part: Ariadna Gaya, Marc Barbena, Ivette Callís, Eduard Autonell i Eduard Pujol.

“Samuel Colt” és un curtmetratge sorgit del màster en direcció cinematogràfica de l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya) escrit i dirigit per Oleguer Homs. Si el curtmetratge d’Homs és escollit com un dels tres millors del màster, se’l premiarà amb 6.000 euros per poder-lo rodar en format cinematogràfic de 35 mm.

El rodatge es va fer a Torelló els passats 22 i 23 d’octubre amb el torellonenc Albert Serra i el brasiler Amauri Salles com a assistent de direcció i director de fotografia respectivament. La gravació es va fer amb una càmera reflex fotogràfica Canon 5D per aconseguir un major desenfoc i obtenir millor qualitat d’imatge. Durant els últims dies ja s’ha pogut veure el tràiler de Samuel Colt, que s’ha penjat a la xarxa social YouTube i que en una setmana ha rebut més de 500 visites (vídeo, a sobre).

Després de l’estrena al Cirvianum, el curt es distribuirà per Internet i es preveu presentar-lo a diferents concursos i festivals de curtmetratges.

Una escena del curtmetratge. Foto: Arnau Jaumira

La trama de “Samuel Colt” gira al voltant d’una secta que any a any juga a la ruleta russa. Cada any, un nou membre és víctima d’un revòlver Colt. Samuel Colt va ser un inventor i empresari americà conegut per la seva important participació i revolució en la indústria de les armes. Colt va inventar els revòlvers de repetició amb un tambor per sis bales, que tenen un paper important al curtmetratge. Arrel de l’èxit de la seva indústria, la frase “Déu va crear els homes, Samuel Colt els va fer iguals” es va popularitzar entre la gent i ja forma part de la història.

Oleguer Homs (Torelló, 1988) està llicenciat en comunicació audiovisual i aquest és el seu primer curtmetratge escrit i dirigit de forma seriosa i amb un treball al darrera molt més acurat. Anteriorment, Homs ja havia codirigit i actuat a Curts de Gambals dins els estudis a la Universitat de Vic.
Arxivat a