CiU reclama per enèsima vegada el desdoblament de la línia de tren

Alcaldes i presidents comarcals d'Osona, la Garrotxa, el Ripollès i la Cerdanya han donat suport a la postura de la federació, en el marc d'una visita de Pere Macias a l’estació de Torelló.

Redacció Osona.com
12 de novembre del 2011
576_1321054272_Adri_Costa_16_CIU_campanya_20N_tren_Torello_2011
576_1321054272_Adri_Costa_16_CIU_campanya_20N_tren_Torello_2011 | Adrià Costa
Foto: Adrià Costa

Convergència i Unió "pressionarà a governi qui governi" aquesta propera legislatura, perquè ADIF millori la línia de tren entre Barcelona-Puigcerdà i La Tour de Querol, desdoblant la via i condicionant-la perquè torni a ser "de caràcter internacional".

És el compromís que ha adquirit el portaveu adjunt de CiU al Congrés, Pere Macias, que ha visitat l'estació de Torelló, acompanyat d'alcaldes i presidents dels consells comarcals d'Osona, la Garrotxa, el Ripollès i la Cerdanya. "La força de la unió" de tots els representants municipalistes de la federació són, per Macias, la "nostra millor força per continuar lluitant" perquè s'acabin de tirar endavant totes les millores que necessita aquesta infraestructura.

El representant de CiU a la comissió d'infraestructures del Congrés opina que la centralització des de Madrid de la gestió de la línia -que depèn d'ADIF-, fa més difícil solucionar totes les deficiències que presenta aquest tram ferroviari, ja que pel candidat de CiU a les properes eleccions, "que això millori interessa als catalans", però "no a Madrid", fet que es demostra amb l'"inacció del PP i del PSC".

Pere Macias ha recordat que, l'any 1999, la Generalitat va tirar endavant un pla de millora de la línia, perquè l'empresa propietària de la línia no feia res per arreglar els problemes que patia, i que a dia d'avui encara persisteixen. "Quatre anys després, el PP va presentar un pla similar d'actuacions, algunes molt urgents, però també deia que s'havia de desdoblar per potenciar la línia", ha apuntat Macias, que ha lamentat que això no hagi estat així. El diputat de CiU també ha criticat que "el 2006 el PSC va dir que tirarien endavant un pla de rodalies, i a dia d'avui ni tan sols han presentat l'estudi informatiu".

El portaveu adjunt de la federació ha insistit també en la necessitat que, per aquesta línia, es puguin transportar mercaderies, per "la importància de les empreses d'Osona i el Ripollès".
Arxivat a