Nàiades-Cor de Noies se’n va cap a Hongria

Les osonenques viatgen a Budapest, en un intercanvi amb un cor hongarès.

Redacció Osona.com
08 d'octubre del 2011
El cor Nàiades, al complet.
El cor Nàiades, al complet.
El cor Nàiades, al complet.

Nàiades-Cor de Noies viatja la setmana que ve a Budapest, en la primera part d’un intercanvi amb un cor femení de la capital hongaresa, Bella Musica Women’s Choir. La formació osonenca –que dirigeixen Buia Reixach i Feixes i Alba Boada- marxa dimecres, dia 12, i torna diumenge, dia 16.

El divendres 14 els dos cors faran un concert, amb actuacions en solitari i una part conjunta. Aquesta última, que es prepararà als assajos dels dos previs al concert, la formen una peça catalana, “El Rossinyol”, una cançó hongaresa, “Tavaszi szél vizet áraszt”, i “The Swing”, de John Corbajian.

El repertori que Nàiades presentarà en la seva intervenció en solitari es divideix en dos grans blocs. El primer, de música religiosa, inclourà, entre d’altres, “Ave Maria” i “Pater Noster” (Xabier Sarasola), “Miserere” (Eva Ugalde), i algunes peces de les “Vespres” de Johann Michael Haydn. L’altra part comptarà amb música tradicional catalana (“Testament d’Amèlia” i “En Pere Gallerí”), obres d’autors d’Amèrica del Sud i algunes peces de bandes sonores de cinema.

Durant l’estada a Budapest les cantaires del cor osonenc s’allotjaran a casa de les integrants del cor amfitrió. Hi ha previstes altres activitats, com una visita a la ciutat, una recepció oficial a Nàiades a l’ajuntament i l’assistència a classes de música en escoles locals.

L’intercanvi amb Bella Musica Women’s Choir acabarà a finals d’aquest curs amb la visita de la formació hongaresa a Osona.  Aquest és un dels projectes que formen part del desè aniversari de Nàiades-Cor de Noies -que va arrencar el passat mes de febrer i que es tancarà el febrer de 2012-,  i una iniciativa que fa temps que el grup tenia ganes de portar a terme, per l’enriquiment que suposa conèixer altres cors i veure nous mètodes de treball.
Arxivat a