Debat intens a la presentació del llibre sobre ERC

L’acte va tenir lloc aquest dijous a Vic, a la seu d’Osona.com. A “Esquerra a la cruïlla”, diversos autors analitzen la situació de la formació republicana.

Redacció Osona.com
07 d'octubre del 2011
Miquel Macià, Santiago Cucurella i Marta Rovira.
Miquel Macià, Santiago Cucurella i Marta Rovira. | Adrià Costa
Miquel Macià, Santiago Cucurella i Marta Rovira. Foto: Adrià Costa

Aquest dijous, a les 8 del vespre, es va presentar a la seu d’Osona.com, a la plaça Major de Vic, el llibre "Esquerra a la cruïlla". L’obra està escrita per diversos analistes que donen la seva opinió sobre la situació actual d’Esquerra Republicana. També recull els punts de vista de membres molt rellevants d’aquest partit que gestionaran la nova etapa a partir del 26è Congrés a Girona

La presentació a Vic va anar a càrrec de l'editor del llibre, Santiago Cucurella, i de dos dels seus coautors: Marta Rovira, secretària general d'ERC, i Miquel Macià, periodista i editor del Grup Nació Digital. Hi van assistir una vintena de persones.

L’acte va incloure un debat posterior sobre el passat, present i futur de la formació republicana. La tertúlia va ser molt intensa i va comptar amb la participació de membres del públic, entre els que hi havia el regidor de l’Ajuntament de Vic, Joan Ballana, i els exregidors Josep M. Font i Carles Furriols.


------------------------------------------------------------
La cruïlla d'ERC

Sens dubte que Esquerra Republicana es troba en una autèntica cruïlla en què es a punt de determinar quina pot ser la seva trajectòria en els propers anys. L'elecció de nova direcció i de cap de llista a Madrid són elements clau que es resoldran aquest mes de setembre.

És en aquest marc que acaba d'aparèixer el llibre "Esquerra, a la cruïlla" , que consisteix en un aplec de punts de vista expressats per dirigents del partit -tant de l'etapa anterior com de la futura- i diversos periodistes independents especialitzats en política catalana. L'obra ha estat publicada per Editorial Malhivern, de la Garriga, i ha tingut com a coordinador el professor Santiago Cucurella, director de la Fundació Universitària Martí l'Humà.

Editorial Malhivern assenyala en la seva presentació que l'obra és un recull d'"opinions autoritzades sobre el passat immediat d’Esquerra i sobre els camins que pot prendre en la cruïlla política on ara es troba aquest partit. Ara només cal veure si Esquerra l’encerta."

Cal destacar que les aportacions de cada autor apareixen en forma de capítols independents, i que són molt actuals, ja que van ser escrites el passat mes de juliol expressament per aquest llibre. Els membres d'ERC signants són Agusti Cerdà, Jordi-Eduard Perales, Jordi Portabella, Joan Ridao, Marta Rovira, Anna Simó i Jordi Solé. Els analistes són Àngel Castiñeira, David Bassa, Vicenç Relats i Miquel Macià -editor de Nació Digital- a més de Cucurella.


Referències dels autors

Santiago Cucurella. Coordinador del llibre. Historiador i màster en Didàctica de les Ciències Socials. Vicepresident de la Federació Catalana d’Associacions i Grups UNESCO. Director de la Fundació Universitària Martí l’Humà.

David Bassa. Periodista. Responsable d’informació política del programa Àgora (TV3). President del Grup de Periodistes Ramon Barnils.

Àngel Castiñeira. Doctor en Filosofia. Director de l’Observatori de Valors (Fundació Lluís Carulla) i director Acadèmic de la Càtedra Lideratges i Governança Democràtica d’ESADE.

Miquel Macià. Periodista. Editor dels mitjans del Grup Nació Digital . Fundador i director del setmanari La Marxa de Catalunya (1989-1995). L’any 1995 creà Osona.com, el segon diari digital més veterà del país.

Presentació del llibre "Esquerra a la cruïlla", aquest dijous a Vic. Foto: Adrià Costa

Vicenç Relats. Periodista. Columnista d’opinió d’El 9 Nou del Vallès Oriental i director de la revista Vallesos . Ha estat redactor del diari Avui (crònica política) i dels serveis informatius de TV3.

Agustí Cerdà. Historiador. President d’Esquerra Republicana del País Valencià. Diputat a Corts entre 2004 i 2008. Membre d’Acció Cultural del País Valencià.

Jordi-Eduard Perales. Llicenciat en Ciències Polítiques (Relacions Internacionals). Ha estat codirector de l’Aliança Lliure Europea (Parlament Europeu) i assessor al Parlament de Catalunya i a la vicesecretaria general d’acció sectorial d’ERC.

Jordi Portabella. Ecobiòleg. Diputat al Parlament de Catalunya entre 1992 i 1999. Regidor a l’Ajuntament de Barcelona per ERC des de 1999.

Joan Ridao. Secretari General d’ERC. Doctor en Ciències Polítiques i de l’Administració i llicenciat en Dret. Diputat al Parlament de Catalunya entre 1995 i 2008. Diputat a Corts des de 2008. Ponent redactor de l’Estatut de 2006.

Marta Rovira. Llicenciada en Dret. Secretària General de l’Aliança Lliure Europea, vicepresidenta del Consell Català del Moviment Europeu i vicesecretària d’Acció Sectorial i Programes des de 2011. Candidata a la Secretaria General d’ERC.

Anna Simó. Llicenciada en Filologia Catalana i postgraduada en Planificació Lingüística. Consellera de Benestar i Família entre 2003 i 2006. Diputada al Parlament de Catalunya des de 2006 i portaveu del Grup d’Esquerra des de 2008.

Jordi Solé. Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració i màster en Estudis Europeus. Assessor al Parlament Europeu entre 2002 i 2007. Alcalde de Caldes de Montbui i candidat a la Vicesecretaria General de Relacions Institucionals i Internacionals d’ERC.

Marta Rovira. Foto: Adrià Costa
Arxivat a