Osona per la Independència vol «despertar» la comarca

L'assemblea territorial coordinarà la vertebració a Osona de l'Assemblea Nacional Catalana. Divendres, presentació a l’Atlàntida.

Laura Busquets / ACN
22 de setembre del 2011
Els representants d'Osona per la Independència, aquest dimecres a la roda de premsa.
Els representants d'Osona per la Independència, aquest dimecres a la roda de premsa. | Laura Busquets / ACN
Els representants d'Osona per la Independència, aquest dimecres a la roda de premsa. Foto: Laura Busquets / ACN

L'assemblea territorial Osona per la Independència es presentarà en societat aquest divendres en un acte al Teatre l'Atlàntida de Vic amb la intenció de "despertar" la comarca. Així ho ha explicat el portaveu de l’entitat constituïda aquest setembre, Lluís Corominas.

L’assemblea serà l'encarregada de coordinar la vertebració als pobles de la comarca d'Osona de l'Assemblea Nacional Catalana, que es va començar a gestar el passat abril amb la Conferència Nacional per l’Estat Propi celebrada al Palau de Congressos de Barcelona. Segons Corominas, l’ens està format persones amb diferents sensibilitats polítiques que provenen dels pobles de la comarca amb la intenció "d'assolir la independència política de Catalunya". L'acte de presentació davant els osonencs comptarà amb la presència de Lluís Llach.

La creació de l'Assemblea Nacional Catalana neix amb la voluntat d'aprofitar l'eufòria que van generar les consultes sobiranistes per treballar amb l'objectiu d'aconseguir la independència de Catalunya "mitjançant la constitució d'un Estat de dret, democràtic i social, dins la Unió Europea". El repte de l'Assemblea ara mateix és "conscienciar i mobilitzar" la major part de la població per unir i aglutinar els catalans per avançar cap a la independència.

Una dels membres d'Osona per la Independència, Eulàlia Espona, ha assenyalat que l'assemblea territorial, a banda de col•laborar amb l'Assemblea Nacional Catalana, també ajudarà els diferents pobles i municipis de la comarca perquè puguin crear les seves pròpies assemblees.

Segons Corominas, "com més propera tens l'acció, més proper et sents allò que s'hi tracta i és més fàcil involucrar-s'hi". Corominas ha assenyalat que, a diferència de l'Assemblea de Catalunya, els partits polítics no hi són benvinguts perquè "allò que es busca són persones a títol personal amb les sensibilitats polítiques que tinguin".


Un consell d’assessors

L'assemblea territorial Osona per la Independència ha escollit una coordinadora formada per 16 membres que en tindran la facultat executiva. A banda, Osona per la Independència té un tercer braç anomenat "Consell Assessor" que d'alguna manera s'inspira en allò que va ser la "Taula dels Notables" durant el referèndum del 13-D. Es tracta d'un grup de persones rellevants en el seu sector professional i referents per la societat civil que donaran suport públic a Osona per la Independència. A més, aquest òrgan format per 36 persones també tindrà la funció d'aconsellar sobre les accions que porti a terme l'assemblea.

Entre les personalitats que formen part del Consell Assessor hi destaquen la ninotaire Pilarín Bayés o els músics Quimi Portet i Pep Poblet.


Presentació amb Lluís Llach

L'acte que tindrà lloc aquest divendres a les nou del vespre al Teatre l'Atlàntida de Vic s'estructurarà al voltant de quatre ponències. En primer lloc, el portaveu de la coordinadora d'Osona per la Independència, Lluís Corominas, explicarà què és l'Assemblea Nacional Catalana i què és Osona per la Independència.

El primer rector de la Universitat de Vic i membre del Consell Assessor, el folguerolenc Ricard Torrents, serà l'encarregat de la segona ponència. Després, intervindrà el cantautor i músic Lluís Llach que, a més, és membre del Consell Permanent de l'Assemblea Nacional Catalana. El doctor Jordi Folch, membre també del Consell Assessor d'Osona per la Independència tancarà la ronda de ponències.

El cor jove de Centelles Cantus Firmus serà l'encarregat de posar la nota musical a l'acte i interpretarà el Cant de la Senyera i els Segadors.



EL PERQUÈ DE L’ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA

Des de la primera consulta a favor de la independència de Catalunya, celebrada a Arenys de Munt, s’han anat succeint diversos esdeveniments que han fet més palesa la situació de submissió que pateix el nostre país. Ha quedat clar que el grau d’autonomia i de capacitat de decisió que ens permet l’Estat espanyol resulta del tot insuficient; sentències com la del Tribunal Constitucional espanyol ens permeten veure de nou la seva voluntat unificadora i homogeneïtzadora, de manera que ens resta com a única possibilitat, l’ inici d’un procés d’independència que ens porti a la constitució d’un estat propi.

Per tot això s’està constituint l’Assemblea Nacional Catalana, una organització popular, unitària, plural i democràtica, creada amb la intenció d’assolir de forma pacífica i democràtica la independència política de Catalunya, mitjançant la constitució d’un Estat de dret, democràtic i social, dins el marc de la Unió Europea.

L’Assemblea té com a repte conscienciar i mobilitzar la majoria de la població de Catalunya, és a dir, unir i aglutinar tots els catalans per tal d’avançar cap a aquest objectiu.

Anar al web de l’Assemblea Nacional Catalana

Més informació de l’Assemblea Nacional Catalana, a Nació Digital

 

Arxivat a