Va quedar 21è en una prova de 330 km i 24.000 m de desnivell.

20 de setembre del 2011
Josep Maria Cabanas en plena Tor des Geants.
Josep Maria Cabanas en plena Tor des Geants. | JMC
Josep Maria Cabanas en plena Tor des Geants. Foto: JMC

L'atleta Josep Maria Cabanas, resident a les Masies de Voltregà però molt vinculat a Camprodon, va fer un gran paper a la Tor des Gegants classificant-se en la 21a posició de 732 corredors –i cinquè de la seva categoria-. La prova d'ultraresistència que es va disputar de l'11 al 18 de setembre a la Vall d'Aosta consistia en un recorregut de 330 km i un desnivell acumulat de 24.000 metres. La prova, que passava al peu dels quatre gegants (Montblanc, Cervi, Gran Paradiso i Montrosa) tenia un temps màxim de 150 hores i cada atleta el podia fer administrant-se els descansos.

Cabanas va completar els 330 km en 102 hores i 56 minuts, pràcticament un dia més (23 hores) que el guanyador. Finalment, 300 atletes van aconseguir acabar la prova amb el temps màxim. Per Cabanas, el Tor des Gegants “supera de bon tros els límits humans” i el dolor s'acaba convertint “en el millor amic” de l'atleta.