Divuit persones afectades per un brot de salmonel•la a Tona

A hores d’ara, només dues resten a l’hospital.

Redacció osona.com
19 de setembre del 2011
Un total de 18 persones de Tona han estat afectades durant la passada setmana per un brot epidèmic de gastroenteritis per salmonel•la, segons informa el Departament de Salut. En total, hi ha hagut set persones hospitalitzades, de les quals només en romanen dues a l’Hospital General de Vic. A data d’avui totes elles han evolucionat favorablement.

Totes les persones afectades havien menjat tapes en un establiment de restauració de Tona, el passat divendres 9 de setembre. Sembla que la causa probable del brot són els ous en mal estat d’una truita de patates.

Les alarmes es van disparar el passat dimecres, dia 13 de setembre, quan l’Hospital General de Vic va alertar el Departament que havien estat ingressades cinc persones a planta  o a la Unitat d’Observació amb els mateixos símptomes. El mateix dia es va informar a les autoritats locals i es va iniciar la investigació epidemiològica i la inspecció de l’establiment per part dels tècnics de l’Agència de Protecció de la Salut. Es treballa coordinadament  amb l’Hospital de Vic i amb el CAP de Tona.

De la inspecció de l’establiment, s’ha posat en evidència algunes deficiències en la manipulació dels aliments i en el manteniment de la cadena del fred d’alguns dels aliments implicats, per la qual cosa es van dictat mesures correctores de caràcter immediat i s’han establert les mesures de seguiment sanitari de l’establiment.
Arxivat a