Neix una associació de cases de turisme rural

Quatre són d'Osona. L'objectiu és oferir els espais per a reunions familiars i d'empresa.

ManresaInfo.cat
07 de setembre del 2011
Sala interior en una casa rural, adaptada a les necessitats d'una reunió d'empresa.
Sala interior en una casa rural, adaptada a les necessitats d'una reunió d'empresa. | Catpress
Sala interior en una casa rural, adaptada a les necessitats d'una reunió d'empresa. Foto: Catpress

Diversificar l'activitat de les cases de turisme rural i promoure els seus espais també per a reunions familiars i d'empresa és l'objectiu de l'associació Rural Meeting, que agrupa 16 negocis de turisme rural catalans que disposen de sales i espais adequats per dur-hi a terme trobades de petit i mitjà format com reunions d'empresa, cursos de formació o celebracions familiars. Els espais disponibles, que poden acollir reunions de fins a una trentena de persones i actes socials o professionals de fins a 100 convidats, són independents de l'activitat habitual d'allotjament rural tot i que poden complementar-se.

Rural Meeting és una demostració de la voluntat d'innovació d'empresaris de turisme rural que busquen noves fórmules per incrementar l'activitat en uns espais que, habitualment, tenen els índexs més alts d'ocupació en caps de setmana, ponts i èpoques tradicionalment de vacances. La nova oferta, sobretot l'adreçada a les empreses, permet generar una via d'ingressos els dies laborables.

Els promotors han creat la pàgina web www.ruralmeeting.cat on pot consultar-se l'oferta completa de cases i els serveis addicionals que s'ofereixen, com el de restauració i càtering, o la disponibilitat d'altres equipaments tècnics com projector, connexió a internet o pissarra.

L'associació, que és d'àmbit català i va ser creada inicialment per tres empreses de turisme rural, compta ja amb 16 associats, tres dels quals a Osona: Mas Pratsevall de Taradell, la Roca de Perafita, El Dalmau de Muntanyola i les Vinyes Grosses de Sant Agustí de Lluçanès. Es troba en ple procés de creixement amb l'objectiu incorporar-ne d'altres que reuneixin aquestes característiques i que vulguin obrir el seu negoci cap a aquesta activitat.

Arxivat a