El Serpent surt del cau

Aquest diumenge a l’embarcador del Ter de Manlleu, el foc, la música i el teatre, els protagonistes de la vetllada

Q.S.Redacció
14 d'agost del 2011
Festa del Serpent, Manlleu
Festa del Serpent, Manlleu | Adrià Costa
Festa del Serpent, Manlleu Foto: Adrià Costa

El dia començarà a 2/4 de 10 del matí amb una passejada per l’indret on vivia el Serpent, la Devesa, on petits i grans tindran l’oportunitat de conèixer l’entorn i reviure els paisatges de la llegenda. Aquesta passejada anirà acompanyada de la lectura de la llegenda del Serpent a càrrec dels actors manlleuencs Francesc Colomer i Jordi Pla.

A la tarda, a partir de les 5, a la zona de l’embarcador del Ter hi haurà tallers i activitats pels més menuts i, a les 7, tindrà lloc l’espectacle “Serpent 2.0”, una obra de teatre dirigida per Joan Roure que comptarà amb la participació dels nens i les nenes de la capital del Ter.

L’espectacle del Serpent tindrà lloc a les 10 de la nit a la zona de l’embarcador del passeig del Ter i seguirà el recorregut habitual des de la Devesa fins a arribar a la plaça Fra Bernadí. Un any més, la màgia, l’emoció i l’espetec dels petards tornaran a ser els ingredients essencials de la cercavila que transcorrerà pel carrer de la Cavalleria, el carrer de la Font, la plaça de Dalt Vila, la Baixada de la Fidela i, com a novetat, aquest any es desviarà pel carrer Enric Delaris per acabar a la Plaça.

El fi de festa anirà a càrrec del grup Teràpia de Shock, conegut per la sintonia de la sèrie de TV3 “Pulseres Vermelles”. I, per aquells més agosarats, al carrer Enric Delaris tindrà lloc el Salt del Diamant, el primer a la 1 de la matinada i el segon a les 3 de la matinada. Entre un salt i l’altre hi haurà el concert del grup “Always drinking marching band”, a davant del Si-dral.

Les joies del serpent

Una de les novetats d’aquesta sisena edició que demostra l’arrelament de la Festa a la ciutat és la creació de les joies del Serpent que es vendran a la joieria Gaja (plaça Fra Bernadí). Seguint el dibuix de Toni Donada, el joier Xevi Gaja ha creat unes peces amb plata amb el relleu del Serpent portant el diamant.

Les cerveses del Serpent

Una altra novetat és l’edició de les cerveses del Serpent, una iniciativa del Manlleuet Cerveseria Restaurant, que consta de tres models de cerveses que compten amb un etiquetatge especial per a l’ocasió: la cervesa Vailet (blat), la Diamant (negra) i la Serpent (rossa). L’edició de les cerveses és limitada en 900 unitats, 300 de cada model.

Un nou CD que inclou la sardana del Serpent

El setembre de 2010 es va enregistrar el CD “14 anys i més sardanes”, que inclou la sardana El Serpent de Manlleu vol ser alcalde, del mestre manlleuenc Rafael Ramírez Iborra, cantada per Rosa Mari Ramírez amb l’acompanyament de la cobla La Principal de la Bisbal.

Les cròniques del Serpent

Una altra de les novetats és que a partir d’aquesta edició es convidi cada any a un escriptor de prestigi nacional per tal que faci un relat de l’espectacle en forma literària. Aquest any, la protagonista de la crònica del Serpent serà la novel·lista Margarida Aritzeta, coneguda per les obres L’herència de Cuba, El verí, Perfils de Nora, El llegat dels filisteus o La maleta sarda.

Per a més informació, podeu consultar el web de la Festa del Serpent (http://www.serpentmanlleu.cat), el grup del Facebook i les piulades del Twitter on trobareu tota la informació dels diferents actes de la Festa.