SI demana suspendre el pas de camions per l'Eix

Dirigirà una carta al conseller de Territori perquè es prohibeixin mentre durin les obres

Q.S./Redacció
09 d'agost del 2011
Camions fent cua a l'Eix aquesta setmana després d'un accident a la zona de les obres de Sant Bartomeu.
Camions fent cua a l'Eix aquesta setmana després d'un accident a la zona de les obres de Sant Bartomeu. | Q.S./ND
Camions fent cua a l'Eix aquesta setmana després d'un accident a la zona de les obres de Sant Bartomeu. Foto: Q.S./ND

L’alta sinistralitat que s’hi està produint mentre s’hi realitzen les obres de desdoblament i  les grans cues que s’hi formen darrere els camions degut al fet que una gran proporció de l’Eix en obres és de carril únic". Aquest són els motius que han portat a Solidaritat Catalana per a la Independència a demanar per escrit a la conselleria de Territori i Sostenibilitat que es prohibeixi el trànsit de camions mentre durin les obres del desdoblament de la C-25, l'Eix Transversal.

Segons un comunicat de la formació independentista, en concret demanden que "se suprimeixi el pas de camions de trajectòria llarga pel l’eix i que es millori substancialment la senyalització i l’enllumenat".

La petició coincideix en plena espiral de retencions i d'accidents que fins i tot ha obligat als alcaldes de ciutats com Vic i Manresa a plantejar-se una petició comuna per millorar la seguretat de la via mentre es construeix el desdoblament. De fet, l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, la setmana passada estava disposat a liderar un "lobby" comarcal per proposar l'eliminació, si fos necessari, del trànsit de camions.