Pasqual Bernat obté la borsa d’estudi i treballs de recerca de Torelló

Dedicarà la seva investigació a biografiar sis destacats científics

Redacció
02 d'agost del 2011
Pasqual Bernat.
Pasqual Bernat.

Pasqual Bernat.

Pasqual Bernat va ser proclamat guanyador de la borsa d’estudi i treballs de recerca que convoca l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Torelló, en un acte celebrat divendres passat a l’Arxiu Municipal. El projecte guanyador porta per títol ‘L’empremta dels científics. Sis estudis biogràfics de científics’ i l’autor té un any per desenvolupar-lo.

- Veure Bloc de Pasqual Bernat

El projecte guanyador va sortir escollit d’entre les cinc propostes que es van presentar, la qual cosa representa un augment en relació a l’edició anterior. El jurat va valorar l’aportació, la difusió i la projecció social que pot suposar el treball per a personatges torellonencs destacats en el món de la ciència i tecnologia. Al mateix temps, es va considerar que és un tema poc estudiat i que el projecte és d’una gran qualitat. Pasqual Bernat va fer una breu presentació del projecte.

La borsa d’estudi i treballs de recerca té com a objectiu essencial l’estímul a la investigació i a l’enriquiment del patrimoni torellonenc i el seu entorn. Aquest any s’ha comptat amb el suport del Patronat d’Estudis Osonencs en les tasques d’assessorament i valoració dels treballs. L’import de la borsa és de 2.500 euros, un 25% del qual es lliurarà en el moment de l’adjudicació, mentre que el 75% restant es lliurarà en el moment que estigui acabada la versió definitiva del projecte per a la qual l’autor té un termini d’un any, a comptar des de l’adjudicació.

(La foto és del Bloc de Pasqual Bernat).