Covit torna a obtenir beneficis i duplica la producció

L’any 2010 va mantenir les vendes per sobre dels 13 milions d’euros.

Redacció osona.com
26 de juliol del 2011
Façana de l'empresa Covit de Torelló,a bans de l'incendi. Foto: Adrià Costa

L’empresa Covit de Torelló, fabricant de peces d’alumini per a envasos de perfumeria i cosmètica, ha tornat a obtenir beneficis, després de canviar de propietaris i sortir de l’entrellat del desaparegut grup Vemsa, segons informa el web Alimarket. Covit va mantenir les seves vendes durant el 2010 per sobre dels 13 MEUR i va acabar l’any amb un benefici d’explotació de 3,46 MEUR i un resultat net de 7,05 MEUR.

El problemes financers de Vemsa van empènyer el grup català a un procés de desinversió de les seves filials, i Covit va ser venuda a PHI industrial, companyia especialitzada en la compra d’empreses amb necessitat de reestructuració. Abans d’aquesta operació, Covit va posar en marxa un expedient de suspensió temporal d’ocupació que va afectar 32 treballadors, ja que al 2009 les seves vendes es van reduir un 28,6% fins als 13,74 MEUR i va registrar unes pèrdues de 6,84 MEUR. En aquesta situació crítica, s’hi va sumar l’incendi que l’empresa va patir a Torelló, el mes de setembre de 2010 i que va destruir part de la fàbrica.

El passat mes de maig es va posar en marxa una nova línia d’anoditzat automàtica, amb una capacitat de 500 milions de peces. La segona fase, amb la mateixa capacitat que la primera, s’iniciarà en 2012, amb major capacitat per anoditzar en colors especials.

Covit està especialitzada en components d’alumini d’alta qualitat que afegeixen valor al producte final, com tapes, collars i altres peces per a flascons de perfums i cosmètics, així com bases i tapes per a màscara, pintallavis i altres articles per a packaging de productes de maquillatge. Entre els seus principals clients hi ha empreses internacionals del sector. El 85% dels ingressos de Covit arriben de les exportacions.

Notícies publicades de Covit

Arxivat a