La Universitat de Vic impulsa un programa acadèmic en anglès

Aquest dimecres, comença la Junior University.

Redacció osona.com
02 de juliol del 2011
El pròxim dimecres 6 de juliol a les 8:30 h tindrà lloc el tret de sortida oficial a la Universitat de Vic (UVic) de les activitats de la Junior University, un programa acadèmic adaptat a estudiants preuniversitaris i en anglès, que aprendran l’idioma mentre fan un tast d’assignatures universitàries.

Fins al dia 15 de juliol, i a raó de cinc hores de classe en anglès diàries,  els 34 estudiants de la Júnior University, d’edats compreses entre els 16 i 18 anys,  seguiran cinc mòduls formatius obligatoris i sis d’optatius. En els mòduls obligatoris s’impartiran les assignatures Audiovisual Production, Diet and Cooking, Communication Strategies, Tools for Bibliographic Research i International Experiences in Education, mentre que en els optatius, s’impartiran les d’Innovation in Biomedicine, Literature on the Big Screen, A Drop of Water under de Microscope, Storytelling in Advertising, Industrial Robots i The Stock Market.

El programa està basat en la metodologia AICLE (Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengües Estrangeres), que fa una èmfasi especial en la resolució de casos i en el fet de “saber fer coses”, per tal que l’estudiant universitari es trobi motivat, sent capaç de desenvolupar-se en llengua anglesa en les situacions d’aprenentatge proposades.

La Junior University compta amb una quinzena de professors especialistes en cadascun  dels temes que s’impartiran i amb una experiència docent i formativa d’àmbit internacional. Entre el professorat extern a la UVic destaca la participació de Salvador Macip, doctor en Genètica Molecular, metge científic, escriptor i professor de la Universitat de Leicester.

L’acte d’inauguració oficial comptarà amb la presència del rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña, i de Gemma Garcia, responsable de Sensibilització de l’Oficina de Cooperació Europea de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona i responsable del programa “Europe Direct Barcelona”.
Arxivat a