Dissabte es constituiran els ajuntaments dels 51 municipis d’Osona

ACTUALITZAT Programa i horaris de les principals localitats.

Redacció osona.com
09 de juny del 2011
Tal com marca la llei electoral, el proper dissabte es constituiran les corporacions municipals dels 51 municipis d’Osona. A sota, horaris i programes d’alguns municipis.

Resultats de les eleccions a Osona





--------------
FOLGUEROLES

A les 12 del migida, a la sala de plens, constitució de la nova corporació municipal

--------------
MANLLEU
Sessió de constitució del nou Ajuntament de Manlleu


DATA:  DISSABTE, dia 11 de juny de 2011
HORA: 12 hores
LLOC:  Sala de sessions de l’Ajuntament de Manlleu (plaça Fra Bernadí, 6, Manlleu)

----------------
RODA DE TER
La sala de plens de l'Ajuntament de Roda de Ter serà l'escenari, aquest dissabte, 11 de juny, a les 12 del migdia, de la sessió constitutiva del nou consistori. Durant la sessió plenària es procedirà a l'elecció i presa de possessió del nou alcalde.

---------------------
SANT HIPÒLIT DE VOLTREGÀ

El ple de l’Ajuntament es reunirà el proper dissabte, dia 11 de juny, en sessió extraordinària, a les 19 hores, per tal de constituir la corporació municipal.

--------------
SANT JULIÀ DE VILATORTA
ACTA DE CONSTITUCIÓ DE LA CORPORACIÓ MUNICIPAL
Dissabte 11 de juny al Saló Catalunya a les 11 del matí

-------------
SANT PERE DE TORELLÓ

Aquest dissabte, 11 de juny, es fa com a tot arreu el ple de constitució del nou Ajuntament de Sant Pere sorgit de les eleccions del 22 de maig. La sessió serà a 2/4 de 10 del matí. Hi haurà la presa de possessió dels 11 regidors i l'elecció de l'alcalde, que adreçarà les primeres paraules del nou mandat un cop escollit.

----------------
TAVÈRNOLES
El proper dissabte 11 de juny a les 12 hores es durà a terme la sessió constitutiva de la nova corporació municipal.

----------------
TONA
El  proper dissabte dia 11 de juny, a les 10:30 hores, tindrà lloc a Tona la sessió consititutiva de la nova corporació municipal, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Tona.

------------------
TORELLÓ

Dissabte a les 12 del migdia, sessió constitutiva del nou Ajuntament

 
La sala de plens de la Casa de la Vila acollirà aquest dissabte, 11 de juny, a les 12 del migdia, la sessió constitutiva de la nova corporació municipal.

El protocol de la sessió, un cop s’hagi declarat oberta, començarà amb la constitució de la mesa d’edat, formada pel regidor de més edat, el regidor de menys edat, i el secretari de la corporació municipal. En el cas de Torelló seran Josep Maria Soldevila (PxC) i Jordi Casals (ERC). Posteriorment els regidors electes presentaran les credencials i hauran de jurar o prometre el càrrec per tal que quedi constituïda la corporació.

Després, es farà la proclamació de les candidatures presentades per a l’elecció de l’alcalde i es procedirà a la votació. Acabat l’escrutini, el president de la mesa d’edat declararà proclamat el nou alcalde, que haurà de jurar o prometre el càrrec i ocuparà la presidència.

Seguidament l’alcalde cedirà la paraula als portaveus dels diferents grups polítics amb representació municipal per poder explicar el seu vot. Després, el nou alcalde pronunciarà el pertinent discurs. L’acte acabarà quan l’alcalde faci lliurament del pin d’or amb l’escut de l’Ajuntament de Torelló, als nous membres del Consistori.

----------------------
VIC

Sessió constitutiva de la corporació municipal

- Tindrà lloc el proper dissabte, dia 11 de juny, a les 12:00 h


El proper dissabte, dia 11 de juny, es celebrarà la sessió constitutiva de la corporació municipal de Vic. L’acte tindrà lloc a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, a les 12:00h.

La mesa d’edat estarà formada pel regidor del PSC Jacint Raurell (12/03/1954) i per la regidora de la PxC, Cristina Gayoso (03/09/1986). El president de la mesa, en aquest cas Raurell al ser el regidor de més edat, prendrà jurament o promesa d’acatament a la Constitució i a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya a tots els regidors, individualment.

La votació per elegir al nou alcalde de Vic es farà, com és tradició, en una urna antiga de vidre. Un cop llegides les paperetes que hauran dipositat tots els regidors, el president de la mesa proclamarà el nou alcalde. Tot seguit es passarà a la fórmula del jurament o promesa per part seva. Finalment, el president de la mesa li imposarà la venera i li lliurarà la vara. L’alcalde passarà a ocupar la presidència de la mesa i els membres d’edat ocuparan el seu lloc.

Tot seguit tots els portaveus dels diferents partits polítics que conformaran el consistori vigatà faran un discurs institucional i finalment, el nou alcalde pronunciarà unes paraules.

L’acte es clourà amb el cant de Els Segadors.

A continuació, a la plaça del Pes hi haurà ball de gegants, acompanyats dels grallers i un aperitiu per a tots els assistents a la Llotja del Blat.

---------------
VILADRAU

A les 12:00 hores, a la Sala Salvador Espriu -CAN SIÀ 2on pis-, l’Ajuntament de Viladrau durà a terme la sessió constitutiva de la nova corporació municipal, segons el resultat de les eleccions municipals dutes a terme el dia 22 de maig amb el següent

ORDRE DEL DIA
Primer.- Constitució de la nova corporació municipal: formació mesa d’edat i presa de possessió dels regidors.

Segon.- Elecció de l’alcalde i presa de possessió del càrrec.