Unes 250 persones assisteixen a l'homenatge a les víctimes d'ETA a Vic

Redacció
29 de maig del 2011
Unes 250 persones s'han concentrat aquest diumenge al solar on hi havia l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Vic per retre homenatge a les víctimes del terrorisme. L'acte ha coincidit amb el 20è aniversari de l'atemptat que ETA va fer a la capital d'Osona i que va causar deu morts.

Els assistents han fet un minut de silenci en record a les víctimes i s'han repartit clavells que després han penjat al voltant del recinte de l'antiga caserna.

El president de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes, José Vargas, ha lamentat que l'alcalde de Vic no hagi assistit a l'homenatge i ha dit que "algun dia l'Ajuntament haurà de donar comptes de perquè no s'ha volgut sumar a l'acte". També ha acusat als qui no han estat presents a l'acte perquè "o són de vacances" o es troben "més aprop dels botixns que de les víctimes", en una referència a l'Ajuntament de Vic, tal com han interpretat diversos mitjans de comunicació , tot i que després en declaracions ha negat rotundament que aquesta opinió no li hagi passat pel cap ni remotament.

La presència institucional s'ha concretat en el diputat barceloní Pedro Chumillas, cap de llista del PP a les municipals i que no va obtenir acta de regidor; Alberto Rivera, diputat de Ciutadans al Parlament; el president del Consell Comarcal d'Osona i alcalde de Centelles, Miquel Arisa (PSC), i els tres regidors electes de la Plataforma per Catalunya de Vic, Josep Anglada, Marta Riera i Josep Paré. El PSC de Vic hi ha estat representat per les regidores en funcions, no reelegides, Mercè Vidal i Dolors Pena. Per part d'ICV-EUiA, hi havia el número 2 de la llista de Vic, Arnau Martí, en absència de l'únic regidor de la formació, Xavier Tornafoch, que era fora de la ciutat.

Tal com ja s'havia previst, l'equip de govern de l'Ajuntament de Vic no hi ha enviat cap representant, ni tampoc cap dels partits sobiranistes de la ciutat (CiU, CUP, ERC, SI, Rcat...).

Tota la informació i fotos de l'atemptat a la caserna de la Guàrdia Civil




Unes 250 persones han participat a l'homenatge a les víctimes del terrorisme. Foto: Adrià Costa
Arxivat a