Josep Burgaya: «Fora el feixista d'aquesta ciutat»

El PSC ha celebrat al Remei la festa de final de campanya de Vic.

Redacció
19 de maig del 2011
Actuació del grup de gospel.
Actuació del grup de gospel. | Osona.com.
Actuació del grup de gospel. Foto: Osona.com.

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha tancat la seva campanya electoral a Vic amb una festa a l'avinguda Tarradellas, del barri del Remei, amb l'assistència d'unes 200 persones. Hi ha hagut actuacions musicals de cançó catalana, gospel i un bon berenar. Ha intervingut el cap de llista Josep Burgaya.

(Laura Busquets - ACN).- El candidat socialista a l'Ajuntament de Vic, Josep Burgaya, ha admès aquest dijous durant el míting de final de campanya al barri del Remei que, "a vegades, la posició del PSC a l'equip de govern no ha estat prou còmoda". Amb tot, l'alcaldable s'ha mostrat orgullós "per haver pogut tirar endavant polítiques d'esquerres" des del consistori.

Davant unes 200 persones, els socialistes han celebrat un acte que ha comptat amb la participació de dos grups de música i un de gospel. Durant el discurs, Burgaya ha incidit en la idea que la seva primera preocupació és combatre l'atur i reactivar l'economia a la ciutat.

Josep Burgaya ha començat el seu discurs a la rambla de Josep Tarradellas del barri del Remei assegurant que olora "aires de canvi" a la ciutat. Durant el parlament, el candidat  ha dit que no promet "miracles", ja que és "conscient" que la crisi és "profunda", però s'ha compromès a estar "al costat de la gent".

Tot i que ha reconegut que, "a vegades", la seva posició dins l'equip de govern format amb CiU i ERC "no ha estat prou còmoda", s'ha mostrat orgullós d'haver "tirat endavant polítiques d'esquerres que sense els socialistes vigatans no s'haguessin dut mai a terme". I ha posat com a exemples la protecció del medi natural, les ajudes als emprenedors o la creació d'habitatge protegit.

Amb tot, Burgaya ha demanat el vot als assistents "perquè ara cal continuar fent polítiques d'esquerres". "Si sou gent progressista, l'única opció d'esquerres és el vot socialista", ha sentenciat.

L'alcaldable ha explicat que diumenge els ciutadans tenen diverses opcions que, segons els seu parer, passen per votar "aquells que volen proclamar la independència, o per aquells que apliquen retallades". Dels primers, Burgaya ha destacat que "això no es fa des de l'Ajuntament" i sobre els segons, l'alcaldable ha dit que el seu grup "no permetrà que hi hagi retallades en els serveis".

En referència a PxC, Burgaya ha assenyalat que a Vic hi ha una opció "feixista", "intolerant", "d'extrema dreta" i que "fa uns anys portava el braç aixecat" que "desacredita" la ciutat. Entre aplaudiments, ha dit: "Fora el feixista d'aquesta ciutat". I ha afegit que Vic és una ciutat "tolerant i solidària" i que els problemes de convivència no es resolen amb un discurs "incendiari", sinó que cal "raonar" per trobar solucions.

Burgaya ha acabat la seva intervenció recordant al públic la "importància" d'anar a votar i ha apel·lat a l'"experiència de govern" per demanar el vot. L'alcaldable ha acabat el parlament recordant a Miquel Martí Pol amb el seu famós "Tot està per fer, i tot és possible".

- Galeria de fotos (Osona.com i Laura Busquets/ACN).

--------------------

CANDIDATS A L'ALCALDIA DE VIC
Solidaritat Catalana per a la independència (SI): Iban Lapeira
Esquerra-Som Vic-AM: Joan López
CiU: Josep Maria Vila d’Abadal
ICV-EUIA: Xavier Tornafoch
PSC: Josep Burgaya
PxC: Josep Anglada
CUP: Georgina Rieradevall
PP: Pedro Chumillas

Recull de notícies publicades sobre La Guixa-Sentfores


Recull de notícies publicades sobre Vic

Arxivat a