El Festival de Cantonigròs medita traslladar-se a Vic

La continuïtat del certamen està assegurada. El seu emplaçament futur, en canvi, passar per seguir a Cantonigròs amb una infraestructura renovada o desplaçar-se a la capital d’Osona, on ja li han obert les portes del teatre Atlàntida.

Pere Pratdesaba
28 d'abril del 2011
Alguns components del del ,Hangzhou Aiyue Tianshi Choir l'any passat al Festival Internacional de Música de Cantonigròs.
Alguns components del del ,Hangzhou Aiyue Tianshi Choir l'any passat al Festival Internacional de Música de Cantonigròs. | Adrià Costa
Actuació del Hangzhou Aiyue Tianshi Choir, l'any passat al Festival Internacional de Música de Cantonigròs.

“La continuïtat del Festival de Cantonigròs està més que assegurada. El seu emplaçament, però, no està clar i dependrà de les ajudes externes que pugui tenir”. Així de contundent s’expressava ahir Josep M. Busquets, president del certamen, en una conversa amb Osona.com.

En principi, el Festival es tornarà a celebrar aquest any (del 14 al 17 de juliol) a Cantonigròs. L’any que ve, coincidint amb el seu 30è aniversari, està per veure. Al damunt de la taula, només dues opcions: continuar a Cantonigròs, amb una infraestructura renovada; o traslladar-se a Vic, on es podria aprofitar les possibilitats que ofereix el teatre Atlàntida.

L’eix del conflicte se situa en la demanda per part de l’organització d’un equipament fix.  “Volem unes instal•lacions mínimes adequades, com tot gran festival”, diu Busquets. El projecte que es proposa per a Cantonigròs és un gran escenari amb mòduls, que es pugui convertir en una mena de sala polivalent per al poble durant tot l’any, quan no hi ha el festival. Un problema amb la propietat dels terrenys, que aglutina un total de 17 propietaris, i la manca de finançament fan poc viable aquesta solució, al menys a curt termini, el que ha obligat als impulsors a buscar altres sortides.

Segons Busquets, el futur passa per la resposta que pugui tenir la comunitat europea. Segons el director del certamen, s’està debatent una possible ajuda econòmica que podria donar aire fresc a l’emblemàtic (i amateur) Festival de Cantonigròs. “Si la resolució és positiva i ens ajuden podrem plantejar-nos continuar a Cantonigròs, amb una infraestructura bàsica permanent. Si no tenim cap ajuda, tenim les portes obertes de Vic”, apunta Busquets. “El que està clar és que no perdrem la nostra identitat”, afegeix.


Aula Oberta a l’Esquirol

Josep M. Busquets oferirà una conferència el proper dimarts, dia 3 de maig (21:30 h), a l’Esquirol, en el marc de l’Aula Oberta. L’acte tindrà lloc a la sala de plens de l’Ajuntament.

Busquets parlarà del futur del Festival de Música de Cantonigròs i desgranarà tots els detalls del seu possible futur. Per què un festival internacional de música fora dels circuits habituals; les estratègies d’un emplaçament; la  importància que té per al nostre país i per als països que hi participen... són respostes que donarà el president del certamen. La cita, el proper dimarts.

Més informació de l’Aula Oberta

Anar al web del festival

Fòrum: "El Festival de Cantonigròs, en crisi?"




------------
Galeries de fotos d'edicions anteriors:

- Clausura 2010 (Xevi Mas)
- Inauguració 2010 (Adrià Costa)
- Inauguració 2009 (Adrià Costa)
- Inauguració 2007 (Adrià Costa)
- Inauguració 2005 (Osona.com)