Eleccions 22-M: Osona tindrà 175 candidatures

Ja s'han fet públiques totes les llistes dels partits que concorreran a les properes eleccions municipals del 22 de maig. A la comarca, hi haurà un total de 175 candidatures: CiU (49), ERC (35), PSC (31), PP (16), independents (18), PxC (8), Solidaritat (8), ICV-EUiA (6) i la CUP (4). ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP inclouen les llistes associades.

Redacció osona.com
20 d'abril del 2011
Els representants osonencs d'ERC, PSC, ICV-EUiA, SI i CiU, en el moment de la presentció de les candidatures a la junta electoral de Vic, la setmana passada.
Els representants osonencs d'ERC, PSC, ICV-EUiA, SI i CiU, en el moment de la presentció de les candidatures a la junta electoral de Vic, la setmana passada. | Albert Bagué
Els representants osonencs d'ERC, PSC, ICV-EUiA, SI i CiU, en el moment de la presentció de les candidatures a la junta electoral de Vic, la setmana passada. Foto: Albert Bagué

Llistat amb totes les candidatures de la comarca d'Osona, junta de Vic (PDF)

Junta electoral de Santa Coloma de Farners (Viladrau, Espinelves)

Junta electoral de Puigcerdà (Vidrà)

Junta electoral de Berga (Alpens, Prats, Lluçà, Sant Martí d'Albars)





-----------------

Les candidatures de CiU

Les candidatures del PP



---------------
NOTA DE PREMSA
ERC OSONA

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA PRESENTA CANDIDATURES A 35 MUNICIPIS D'OSONA

ERC presenta un total de 35 llistes de cara a les properes eleccions municipals del dia 22 de maig. Són una més que en els darrers comicis del 2007, on va obtenir 111 regidors i 14.038  vots.

Esquerra es marca com a objectius obtenir representació en tots aquests municipis. Segons el president comarcal, Toni Casassas: "No solament presentem més llistes que fa quatre anys, sinó que els projectes a cada municipi són més sòlids i el nivell general de maduresa qualitat és superior. Les actuals candidatures d'Esquerra estan marcades per una clara voluntat d'obertura a la ciutadania i a les diferents sensibilitats polítiques i socials de cada municipi, amb la intenció de sumar per un projecte col.lectiu que reneix fresc i modern".
   
Amb aquestes previsions, Esquerra vol augmentar en nombre de regidors i de vots a nivell de la comarca, i ser la segona força política en aquestes eleccions. També com a objectius, es volen consolidar les alcaldies on Esquerra ja governa, i assolir-ne de noves a quatre o cinc municipis més, així com incrementar notablement la presència d'Esquerra en els governs municipals de la comarca. També són un objectiu directe incrementar la presència al consell comarcal així com obtenir un diputat provincial.

Segons Joan Mill, secretari d'Organització: "Des d'Esquerra volem incidir en les decisions dels nostres ajuntaments. Volem portar els nostres plantejaments als governs de pobles i ciutats per tal de fer polítiques socials i econòmiques que ajudin a superar la crisi econòmica mitjançant polítiques realistes que permetin als ajuntaments treballar per construir el futur que tots els pobles i les ciutats d'Osona es mereixen. I com no podia de ser d'una altra manera, volem treballar des dels municipis per tal que el nostre país sigui cada cop més lliure".

També es fa especial esment al fet que l'aposta d'Esquerra a cada indret està compost per  persones del mateix municipi i amb un projecte propi i sòlid per al seu poble o ciutat, a diferència d'altres formacions que han presentat llistes fantasma a diversos municipis de la comarca.


CAPS DE LLISTA D’ERC

Balenyà       CARLES LÓPEZ
Calldetenes    JAUME MAS
Centelles    NORBERT GÓMEZ
Collsuspina    ORIOL BATLLÓ
Espinelves    JOAN MANUEL CLAVERIA
Folgueroles    TXEVI BUIGAS
Gurb    PERE MOLIST
Les Masies de Roda    VÍCTOR PALLARS
Lluçà    EVA BOIXADÉ
Manlleu    PERE PRAT
Montesquiu    ELISABET FARRERES
Muntanyola    ROSA CARRASCO
Olost    JOSEP Mª FREIXANET
Perafita    RAMON BARENGUERAS
Prats de Lluçanès    ISAAC PERAIRE
Roda de Ter    JORDI SERRA
Sant Julià de Vilatorta    JOAN CARLES RODRÍGUEZ
Sant Martí d'Albars    JORDI SOLER
Sant Pere de Torelló    JORDI FABREGA
Sant Bartemeu del Grau    EMILI  BENITO
Sant Quirze de Besora    ISABEL VERGÉS
Sant Sadurní d'Osormort    JAUME VIDAL
Sant Vicenç de Torelló    LAURA BASSAS
Santa Cecília de Voltregà    EDUARD VILA
Santa Eugènia de Berga    FILO TIÓ
Santa Eulàlia de Riuprimer    ÀNGEL TORRES
Santa Maria de Besora    ENRIC ROSELL
Sobremunt    JOAN FONT
Santa Maria de Corcó    VENTURA BAGARIA
Taradell    JORDI FREIXAS
Tavèrnoles    JOAN ROURA
Tona    JOSEP Mª GIRALT
Torelló    JORDI CASALS
Vic    JOAN LÓPEZ
Viladrau    HÈCTOR BAYARRI