Tavèrnoles trasllada el conflicte del POUM a les urnes

Redacció osona.com
01 d'abril del 2011
“Som un partit polític d'àmbit local, que centrarà la seva activitat al poble de Tavèrnoles (Osona), per promoure que es respecti en el seu desenvolupament territorial i urbanístic l’essència rural, agrícola i ramadera de la població, per promoure la qualitat de vida dels veïns de forma adequada i dimensionada a les característiques del municipi i per promoure mecanismes de democràcia participativa i deliberativa”.

És la presentació oficial de Tavèrnoles Actiu, un nou partit que s’ha creat al municipi per tal de concórrer a les eleccions municipals del 22 de maig. La formació està encapçalada per  Josep Garriga, actual regidor d’Urbanisme d’ERC-AM.

En el ple municipal del passat mes de febrer ja es van fer públiques les desavinences de Garriga amb el seu propi partit. El responsable d’Urbanisme va votar en contra de l’aprovació inicial del polèmic Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que havia redactat el seu propi departament. El pla es va tirar endavant amb el vot de dos regidors d’ERC i dos de CiU (els altres dos regidors, un d’ERC i un de CiU, es van abstenir).

Aquest precedent serveix per entendre el programa electoral que ha presentat Tavèrnoles Actiu. La nova formació aposta per la participació ciutadana, amb la constitució del Consell del Poble, i per la reforma a fons del POUM. Pel que fa al pla urbanístic, Tavèrnoles actiu proposa canviar la qualificació dels plans de Can Riera, que passarien a ser no urbanitzables; redefinir la zona d’aparcaments del nucli urbà; i establir contactes amb la Generalitat per tal de reconsiderar la qualificació de Fussimanya com a sòl urbà no consolidat.

Anar al bloc de Tavèrnoles actiu

Més informació sobre la polèmica del POUM