Neix a Torelló un nou col•lectiu d’independents que farà coalició amb Esquerra

Junts per Torelló presenta les seves propostes. El candidat republicà, Jordi Casals, encapçalarà la llista unitària, que es presentarà aquest divendres.

Redacció osona.com
31 de març del 2011
576_1301523342_Adri_Costa_MG_2892_Candidatura_Junts_per_Torell_Eleccions
576_1301523342_Adri_Costa_MG_2892_Candidatura_Junts_per_Torell_Eleccions | Adrià Costa
Els membres del col·lectiu Junts per Torelló s'han presentat aquest dimecres. Foto: Adrià Costa

Aquest dimecres, s’ha presentat en roda de premsa el col•lectiu de ciutadans Junts per Torelló, que es presentarà en coalició amb ERC, de cara les eleccions del 22 de maig d’enguany, tal com ja va anunciar Osona.com. “Un grup divers que volem treballar pel nostre poble i que ens hem compromès a fer-ho perquè tenim ganes de veure com Torelló progressa i tira endavant”. Així es defineix el col•lectiu.

Van intervenir Toni Cubí i Berta Faro, acompanyats d’altres membres del col•lectiu com Rosa Sayós, Enric Xicoy, Elisabet Fernández, Carme Oller, Pere Surribas, Dolors Bardolet, Josep Fernández, Maria Engràcia Sala, Christian López i Concepció Parareda, entre d’altres.

Toni Cubí va fer la introducció, presentant el col•lectiu com a “un grup de gent diversa i activa, implicats en diferents àmbits de la vida del poble”.

Berta Faro va manifestar que “fa temps que es constata que la política a Torelló no respon les expectatives dels ciutadans, que se’ls porta a ser simples espectadors quan la veritat és que hi tenim molt a dir”. Per Faro, aquesta actitud comporta “bones dosis de desencís i deteriora les relacions amb l’Ajuntament, i els ciutadans no se senten inclosos en els projectes que el seu ajuntament impulsa”.

Junts per Torelló, segons els seus portaveus, no ignora la difícil situació econòmica per on passa el país que no permet impulsar grans projectes ni fer grans despeses però  estan convençuts que “és possible formular propostes atractives, que aglutinin, i que tornin a engrescar la gent de Torelló”, tot sota uns valors com el realisme i la modèstia, però també amb fermesa i el compromís amb els torellonencs.

Per aquest col•lectiu, també és important la vessant nacional de les polítiques. Faro es va mostrar molt crítica pel fet que l’Ajuntament girés l’esquena a les consultes del 13-D, fet que va titllar de “vergonyant”, constatant una clara desídia davant les reivindicacions nacionals.

En quan al fet que es presentin en coalició amb Esquerra, Berta Faro ho va explicar dient que, “a més de les afinitats ideològiques que hi tenim, Esquerra és l’única formació política que garanteix que es pugui trencar l’actual inèrcia” en la política municipal. Però l’acord pel 22 de maig, no és “un xec en blanc”, ja que Junts per Torelló vetllarà pels compromisos adquirits per la coalició.

Finalment, Toni Cubí va manifestar que Junts per Torelló és un col•lectiu obert i va fer una crida a “tots aquells que creguin que és possible unir-nos per fer un Torelló millor”. És per això que Junts per Torelló ha redactat un document fundacional, al qual tothom qui si senti identificat, s’hi pot adherir.

El divendres a 2/4 de 9 del vespre, es farà a Gestiomat la presentació oberta de la coalició d’Esquerra i Junts per Torelló, i del seu candidat, Jordi Casals. La formació portarà les sigles ERC-Junts per Torelló-AM.
Arxivat a