VIT, punt de referència de les TIC

Vic inaugura un llampant Centre d’Integració Tecnològica. L'equipament pretén ser un punt d'encontre per a ciutadans i empreses en l'àmbit de les noves tecnologies.

Redacció osona.com
26 de març del 2011
576_1301096434_Adri_Costa_MG_1757_Inauguraci_VIT_Vic_2011
576_1301096434_Adri_Costa_MG_1757_Inauguraci_VIT_Vic_2011 | Adrià Costa
Antoni Fogué, Josep Burgaya i Josep M. Vila d'Abadal escolten les explicacions d'uns dels tècnics del VIT. Al seu costat, els regidors Gràcia Ferrer, Dolors Pena i Jacint Raurell. Foto: Adrià Costa

L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal; el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, i el president de l'Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic), Josep Burgaya, han inaugurat aquest divendres 25 de març a les 17:00 h el nou Centre d’Integració Tecnològica, VIT. A l'acte també hi han assistit altres regidors de totes les formacions, com Xavier Tornafoch, Gràcia Ferrer, Dolors Pena, Jacint Raurell i Mercè Vidal.

El VIT, impulsat per ImpeVic, pretén ser un equipament de referència en l'àmbit de les noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a la ciutat de Vic i a la comarca. S'adreça tant a ciutadans com a empreses. Així doncs, aquest nou espai, ubicat al recinte firal el Sucre, serà un punt de trobada entre ciutadans inquiets pel món de la tecnologia però també per a empreses, tant generadores com usuàries de tecnologia.

Un dels principals objectius del VIT és oferir un programa formatiu dirigit a públics i perfils diversos amb continguts que aniran des de la formació més bàsica fins a continguts avançats. L'espai també fomentarà l'aprenentatge, la motivació i l'interès en diferents àrees i aplicacions de la tecnologia al públic més jove.

A banda, també programaran continguts formatius adreçats a professionals de les TIC, jornades formatives o seminaris que busquin l'especialització en determinades àrees per perfeccionar l'ús de les eines i tecnologies. Més enllà dels programes formatius, el VIT també oferirà un seguit de mecanismes, recursos i estratègies per ser un espai on hi hagi intercanvi de coneixement.

L'edifici té una estructura de dues plantes. Els 1000 m² del centre es distribueixen entre aules de treball, un auditori, una àrea de “coworking”, aules-taller, una aula amb ordinadors, aula de robòtica i electrònica i despatxos per a empreses. El projecte ha tingut un cost total d’1.200.000 euros,  amb inversió per part de l'Ajuntament de Vic i de la Diputació de Barcelona.

Més informació sobre l'equipament

Arxivat a