Una explosió de gas butà fa caure la teulada d'un edifici del mig de Vic

Una dona ha resultat ferida amb cremades de segon i tercer grau. Ha estat traslladada a l'Hospital de la Vall d'Hebron, de Barcelona.

Redacció osona.com
18 de febrer del 2011
Els bombers analitzant els danys del pis.
Els bombers analitzant els danys del pis. | Adrià Costa
Els bombers analitzant els danys del pis. Foto: Adrià Costa

Quan faltaven pocs minuts per les cinc de la tarda, s’ha esfondrat parcialment el sostre d’un edifici del carrer Canigó, al número 15, a la zona de l’ambulatori de Vic, a causa d'una explosió de gas butà. Ha resultat ferida una dona que estava a dins de l'immoble i que ha estat traslladada amb helicòpter a l'Hospital de la Vall d'Hebron, a Barcelona. La dona presentava ferides de segon i tercer grau a la cara i a les mans.

Al lloc dels fets s’hi han desplaçat quatre dotacions de bombers, ambulàncies i membres de la Guàrdia Urbana. El carrer ha quedat tallat.

L’edifici era molt antic. A la segona planta, hi vivia una parella de subsaharians amb les seves dues filles. El sostre ha quedat tot a sobre d’aquest pis. A la primera planta, hi vivia una família de marroquins amb molts nens, segons alguns dels veïns. En el moment del sinistre, els nens eren a l’escola.

El sostre de l’edifici estava en molt mal estat, sense gens de manteniment i amb moltes teules trencades. La deflagració ha afectat l’interior del segons pis, on han caigut els envans i ha cedit la teulada. El primer pis, així com les construccions del costat, no han resultat afectades. Segons les valoracions efectuades per l’arquitecte municipal de l’Ajuntament de Vic, l’estructura de l’immoble no ha quedat malmesa, encara que els veïns del primer pis no podran passar la nit a casa per la manca de coberta a l’edifici.

El carrer Canigó s'ha hagut de tallar. Foto: Adrià Costa

El carrer Canigó s'ha hagut de tallar. Foto: Adrià Costa

Els bombers analitzen els danys a la teulada. Foto: José Manuel Gutiérrez

Els bombers analitzant els danys de l'edifici. Foto: José Manuel Gutiérrez
Arxivat a