Marina Comas obté el Gaudí a la millor actriu secundària

L’altre jove actor osonenc, Francesc Colomer, es queda sense guardó. “Pa Negre” triomfa a la gala del cinema català amb 13 estatuetes, entre elles millor pel•lícula i millor direcció.

Redacció osona.com
18 de gener del 2011
Foto de família dels guanyadors dels III Premis Gaudí.
Foto de família dels guanyadors dels III Premis Gaudí. | ACN
Foto de família dels guanyadors dels III Premis Gaudí. Foto: ACN

La jove actriu osonenca Marina Comas ha estat guardonada amb el premi a millor actriu secundària pel seu paper al film "Pa Negre", en el marc dels III Premis Gaudí. La gala ha tingut lloc aquest dilluns al Teatre Artèria Paral•lel de Barcelona.

Marina Comas, s'ha mostrat entusiasta amb el guardó i ha explicat que “no s'ho creia” quan han anunciat el seu nom. Comas, sobrepassada per la volada que ha pres la pel•lícula, creu que ha estat una gran experiència haver-hi participat i diu que segueix tenint ganes de fer cinema.

L’altre jove actor osonenc, Francesc Colomer, s’ha quedat sense guardó. Colomer optava al premi al millor actor, pel seu paper d’Andreu al film. El guardó en aquesta categoria se l’ha emportat Eduard Fernández, pel seu paper en la pel•lícula “La mosquitera”.


‘Pa Negre’ arrasa

“Pa Negre”, l'adaptació cinematogràfica de “Retrat d'un assassí d'ocells” i de la novel•la homònima d'Emili Teixidor ha estat la gran triomfadora en la festa del cinema català. La gala dels III Premis Gaudí l'ha reconeguda amb 13 guardons, dels 15 als quals optava, acaparant la major part de categories principals. A banda de ser reconeguda com a millor pel•lícula en llengua catalana del 2010, el director mallorquí Agustí Villaronga s'ha adjudicat els premis de millor direcció i millor guió.

A més del premi a Marina Comas, el jurat de l'Acadèmia del Cinema Català ha atorgat també a “Pa Negre” el premi de millor actriu per Nora Navas, que ja va guanyar la Concha de Plata al Festival de Sant Sebastià, i a Roger Casamajor el de millor actor secundari.

A més d'aquests sis premis principals, la pel•lícula de Villaronga, ambientada en la postguerra, s'ha endut els premis a millor fotografia per Antonio Riestra, millor música original per José Manuel Pagán, millor direcció artística per Ana Alvargonzález, millor vestuari per Mercè Paloma, millor so per Dani Fontrodona, Fernando Novillo i Ricard Casals, i millor direcció de producció, per Álex Castellón.


Pel•lícula osonenca

La pel•lícula, tal i com reconeix la pròpia productora, Isona Passola, “és molt osonenca”. A més dels dos joves actors, els escenaris del film han estat rodats a Tavertet, Manlleu i als boscos de Tagamanent.

La trama també està inspirada a Osona. “Pa Negre” es basa en dues novel•les del rodenc Emili Teixidor –“Pa Negre” i “El retrat de l'assassí d'ocells”.

Anar al web de l'Acadèmia del Cinema Català

Tota la informació de la pel·lícula

Informació i fotos de la presentació del film a Vic


Més informació de la presentació al Festival de Sant Sebastià

 






Arxivat a