ERC Osona imposa el seu criteri al consell nacional del partit

Aconsegueix el compromís de Joan Ridao per celebrar una conclave a Vic de càrrecs electes locals per enfortir el municipalisme d'Esquerra.

Quico Sallés/Barcelona
18 de desembre del 2010

La direcció comarcal d'ERC ha jugat bé les seves cartes al consell nacional d'aquest migdia i se n'ha sortit amb força èxit. La delegació formada per president comarcal, Carles Sanuy, Pau Comes, Josep Maria Diéguez, - que han intervingut en el torn de paraula- Sergi Tarrés i Gràcia Ferrer, convidada, entre d'altres, han fet valer la marca de territori i, sobretot, el "municipalisme que ERC porta inscrit al seu ADN".

Una petició que ja venia recollida en el Manifest d'Osona que una quarantena de càrrecs electes municipals van discutir dissabte passat a Vic. El document demanava respecte i silenci pel treball del caps de llista locals que s'han de jugar la continuïtat a les eleccions del mes de maig. Així mateix feia una crida a la unitat per tal de regenerar el partit des del territori i el municipalisme.

Aquest document ha estat brandat i la direcció general n'ha pres bona nota. Tant és així que el secretari general del partit, Joan Ridao, i el secretari de política municipal, Marc Sanglas, s'han compromès amb Carles Sanuy, president comarcal, a celebrar una cimera d'alcaldes, regidors i caps de llista per tal que el manifest es metabolitzi. La cimera serà el mes de gener i se celebrarà a Vic, bressol d'aquest corrent i autèntic territori amic de l'esperit municipal d'Esquerra.

La vigatana Marta Rovira, virtual número 4 de l'executiva

Pel que fa a la nova executiva, cap càrrec electe d'Esquerra ha entrat en la reformulació de la nova direcció. Ara bé, Osona ha aconseguit col·locar la vigatana Marta Rovira, com a virtual número 4 del partit, ja que ha substituït Maria Llansana en la vicesecretaria de polítiques sectorials i ha mantingut política exterior i relacions internacionals. Per altra banda, el gurbetà Carles Mundó ha deixat voluntàriament  de l'executiva per reintegrar-se plenament a la seva activitat professional.