Vic inaugura la Farinera

L’edifici, totalment reformat, s’ha reconvertit en un equipament municipal que ofereix formació en els camps de les arts plàstiques i la imatge digital. Divendres i dissabte, jornada de portes obertes.

Redacció osona.com
15 de desembre del 2010
Vista de la Farinera després de la rehabilitació.
Vista de la Farinera després de la rehabilitació. | Miquel Cañellas
Vista de la Farinera després de la rehabilitació. Foto: Miquel Cañellas

Vic inaugura aquest dijous, dia 16 de desembre, un reformat edifici de La Farinera. Aquesta antiga fàbrica d’embotits i de farines situada al carrer Morgades llueix amb tota la seva esplendor després d’una profunda remodelació que l’ha adequat per poder acollir el Centre d’Arts Visuals de Vic, una escola que ofereix formació d’arts plàstiques i visuals a nens i nens però també a adults. La inauguració oficial tindrà anirà a càrrec de l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal.

La Farinera és un dels edificis més emblemàtics de la ciutat de Vic. Es va construir entre els anys 1896 i 1897 per acollir la fàbrica Torra, que es dedicava a l’elaboració d’embotits.  L’arquitecte va ser el reconegut Enric Sagnier i avui en dia és una de les obres més destacades de l’arquitectura industrial modernista de Catalunya. Els usos d’aquest edifici han estat diversos, al llarg  dels anys, des de la fabricació de calçat fins a la filatura de teixits. A partir dels anys 30, es dedicà a la producció de farines, i per això és  anomenada Farinera Costa, activitat que va cessar l’any 2007.

L’Ajuntament de Vic va adquirir  aquest edifici i hi inicià una profunda transformació l’any 2009 amb una aportació econòmica del Fons Estatal d’Inversió Local de 2.192.527,2 € i el 2010 a partir d’un finançament del Fons Estatal pel Treball i la Sostenibilitat Local de 986.759,98€.


Destacar que el divendres, dia 17 de desembre de 17.00 a 20.00 h i el dissabte, 18 de desembre de 10.00 h a 13.00 es farà jornada de portes obertes. 

- Notícies publicades de la Farinera


Galeries de fotos:
- Visita a l'edifici rehabilitat
- Procés de rehabilitació
- Inici de la rehabilitació
Arxivat a