Vila d’Abadal: «Quan jo vaig arribar a l’alcaldia el jutjat penal ja era a Manresa»

Redacció osona.com
10 de novembre del 2010
L’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, ha respost en una entrevista al Canal Català les explosives declaracions de la consellera de Justícia, Montserrat Tura, sobre el jutjat penal de Vic. La consellera culpava l’alcalde de l’absència d’un jutjat penal a la capital d’Osona, ja que va rebutjar el projecte d’ampliació de les actuals dependències que haguessin permès la ubicació de l’equipament.

D’entrada, Vila d’Abadal ha matisat que quan ell va arribar a l’alcaldia, el jutjat penal “ja se n’havia anat a Manresa”.  També ha justificat la seva negativa a les obres d’ampliació: “Era precari. Ja li vaig  dir, gastem-nos els diners en una cosa ben feta”. L’opció de Vila d’Abadal era accelerar els tràmits per construir un Palau de Justícia però aquest equipament, segons Tura, no estava a la llista “fins al 2013”.

Per últim, l’alcalde ha incidit en un altre punt: el finançament. “Nosaltres vam oferir la possibilitat de construir el Palau de Justícia a un dels nous ARE. L’equipament, que costa 21 milions d’euros, s’hauria finançat amb els beneficis de la venda de sòl. A la conselleria no li hauria costat ni un euro, ho haguéssim pagat tot l’Ajuntament de Vic”, ha apuntat.


Declaracions de la consellera Montserrat Tura

Arxivat a