Tura: «Els diners del jutjat penal de Vic han servit per fer el Palau de Justícia de Viella»

Redacció osona.com
08 de novembre del 2010
El passat 4 de novembre, la consellera de Justícia Montserrat Tura (PSC) va oferir una conferència a Barcelona, organitzada per l’associació de Procuradors dels Tribunals LEXPRO. En el torn de preguntes, Albert Sentias, un procurador vigatà, li va demanar com era que Vic no tenia un jutjat penal i que, en canvi, a Manresa se n’hi havia ubicat un tercer. La consellera es va esplaiar a gust contra l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal (CiU).

“A Vic no hi ha ampliació de jutjats perquè l’Ajuntament de Vic va fer marxa enrere del que s’havia pactat”. Així de taxativa i visiblement enutjada va respondre la consellera. Segons Tura, la Generalitat havia pressupostat (i aprovat) uns diners per ampliar l’actual edifici. En concret, s’hagués utilitzat l’edifici que fins fa poc feia servir la Guàrdia Urbana, i s’hauria connectat a les actuals dependències. L’Ajuntament hauria cedit l’edifici i la Generalitat hauria finançat les obres. Aquest era el pacte amb l’anterior equip de govern municipal.

Amb l’arribada del nou alcalde, Josep Maria Vila d’Abadal, van canviar les coses.  Segons Tura, Vila d’Abadal va rebutjar el projecte i va dir que “volia un Palau de Justícia, no un pedaç”.  Per això, l’Ajuntament posava a disposició del Departament de Justícia un terreny a un dels nous ARE (Àrea Residencial Estratègica) que s’han de construir a Vic.  “Em va dir que ja podia desprogramar els diners per les obres d’ampliació i així ho vaig fer”, va dir la consellera.

El final de la resposta de Tura va ser encara més contundent. “Vic és l’únic lloc de tot Catalunya on tenia programat diners per gastar i els vaig haver de desprogramar. Cal a dir que altres llocs, com la Vall d’Aran, van estar molts contents. Els diners del jutjat penal de Vic van servir per construir un Palau de Justícia a Viella”. Sense comentaris.
Arxivat a