El Consell Comarcal programa cursos sobre immigració

Tres d’ells estan destinats a professionals.

Redacció osona.com
21 d'octubre del 2010
La consellera de l’Àrea de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal d’Osona, Milagros Martinez,  ha presentat el Pla de formació en matèria de ciutadania i immigració d’aquest últim quadrimestre del 2010, en la inauguració del Curs “Experiències de mediació en l’espai públic. El cas dels joves”.

Per aquest quadrimestre el Consell Comarcal ha organitzat tres cursos per a professionals i un per a usuaris. Els tres cursos per a professionals són:

- El curs “Competències locals i marc jurídic en matèria d’immigració” es va organitzar amb la Diputació de Barcelona i es va fer durant el mes de setembre. Els alumnes han estat professionals que en el seu dia a dia assessoren a Ajuntaments o a usuaris sobre tràmits d’estrangeria i hi han assistit 15 persones.

- El curs “Experiències de mediació en l’espai públic. El cas dels joves”, que també compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, va destinat a tècnics, agents i entitats que treballin pel foment de la convivència a Osona i es porta a terme els dies 20 i 27 d’octubre i 3 i 10 de novembre de 2010 al Consell. Hi ha 22 persones inscrites.

- I finalment la sessió per a professionals sobre els codis culturals i lingüístics del Punjab que va destinada a professors de català, tutors aules d’acollida, docents, en definitiva personal que treballi en l’acollida de les persones estrangeres a Osona i tindrà lloc el dia 17 de novembre de 15 a 17 hores al Consell Comarcal.

- Pel que fa a la formació destinada a usuaris, el Consell Comarcal amb el suport del Consorci del Lluçanès, ha organitzat el curs “Lletres per tothom” a Prats de Lluçanès, que és un projecte pilot de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, té una durada de 50 hores (del 4 d’octubre al 17 de desembre de 2010), l’imparteix l’Associació de Formació d’Adults de Vic i va destinat a persones adultes no alfabetitzades. Hi ha 18 persones inscrites.

En la presentació, Milagros Martínez ha remarcat els objectius del pla de formació: facilitar eines als professionals d’Osona que treballen en contacte amb la població immigrant, impulsar el treball en xarxa dels professionals de la comarca, coordinar la formació en matèria d’immigració de la comarca i, en definitiva, millorar les polítiques públiques d’atenció a la immigració.

Finalment, la consellera ha comentat que “la formació és coneixement i que és a través del coneixement que podem respondre a les necessitats del dia a dia i, per tant, ajudar a crear una societat amb valors com la convivència, la justícia, la solidaritat, el diàleg i la cohesió social”.