Rècord mundial: el Lip dub per la independència haurà d'arribar a les 3.000 persones

El vídeo s'enregistrarà al nucli antic i la plaça Major de Vic, el proper 24 d'octubre.

Redacció osona.com
13 d'octubre del 2010
Àngel Amargant i Pere Ricart han presentat el Lip dup per la independència, aquest matí al mig de la plaça Major de Vic.
Àngel Amargant i Pere Ricart han presentat el Lip dup per la independència, aquest matí al mig de la plaça Major de Vic. | Pere Pratdesaba
Àngel Amargant i Pere Ricart han presentat el Lip dub per la independència, aquest matí al mig de la plaça Major de Vic. Foto: Pere Pratdesaba

Els organitzadors del Lip dub per la independència, que s’enregistrarà el proper 24 d’octubre a les 4 de la tarda a la plaça Major de Vic, han presentat aquest matí els darrers detalls de la iniciativa. La roda de premsa ha tingut lloc al mig de la plaça Major de Vic. Hi han participat Àngel Amargant i Pere Ricart, membres de l’organització.

El lip dub té dos grans objectius. Per un costat, “la màxima difusió de la causa independentista”, segons ha explicat Amargant. Per aconseguir aquest ressò, a nivell internacional, l’organització s’ha marcat una segona gran fita: batre el rècord mundial de participació en un lip dub. Per fer-ho, caldrà concentrar unes 3.000 persones a la plaça Major (encara falta registrar un lip dup a una universitat dels Estats Units que es va enregistrar fa uns dies i que rondava aquesta xifra). Per tal de validar-ho, es tancarà la plaça Major unes hores abans i es marcarà tothom que entri al recinte i tingui la intenció de participar en el lip dup.

La iniciativa pretén reivindicar “el desig de veure la nostra terra lliure” a través d'una cançó. En aquest cas han escollit el tema “La flama” del grup valencià Obrint Pas, i que comença amb uns versos del poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés apel•lant a la mobilització col•lectiva.

Una jornada festiva i per a tothom

De moment, la proposta compta ja amb un ampli suport popular, i s’hi han adherit moltes entitats de cultura popular i algunes d’esportives, que participaran a la filmació. Entre aquestes hi ha els gegants de Balenyà, Prats i la Garriga, els diables de Calldetenes, l’esbart de Tona, els Sagals d’Osona i el CP Vic. També es compta amb un centenar de voluntaris, que ajudaran en les tasques d’informació, seguretat i organització. Tot i això, Ricart ha fet una crida perquè, tenint en compte la magnitud de l’esdeveniment, caldria arribar al menys als 150 voluntaris.

El recorregut de la càmera començarà a la plaça Abat Oliva i passarà per tot el nucli antic de la ciutat, amb nou espais escènics, on hi haurà les colles de cultura popular. Aquest tram representarà el passat de Catalunya, segons Ricart. El punt final serà la plaça Major, on es captaran els milers de persones amb estelades i senyeres reivindicant la independència. “Aquest últim punt significa el futur que volem per a Catalunya”, ha afegit el membre de l’organització.

La jornada tindrà un to festiu. Per això, s’ha programat tot un seguit d’activitats, amb punxadiscs, animadors i concerts, amb els grups L’Esca del Pecat (Titot i David Rosell) i Avel•lina.

Tant Amargant com Ricart han volgut destacar la “transversalitat” del lip dub, que pretén donar cabuda a “diferents sensibilitats polítiques”. “Petits, grans, joves, famílies, persones a títol individual, totes hi tenen cabuda”, ha reblat Ricart.

El vídeo que s’enregistrarà tindrà tres versions: una de normal, una altra en l’idioma dels sords i una tercera subtitulada en anglès.

L’organització ha creat un bloc on hi anirà penjant tot allò relacionat amb l’esdeveniment.

- Anar al bloc del lip dub
- Anar al Facebook “Lip dub per la independència!!!”

-------------------------
NOTA DE PREMSA
TOTS SOM UN, DEPÈN DE TU QUE HI SIGUEM TOTS!


L’organització del LIP DUB PER LA INDEPENDÈNCIA volem fer pública tota la informació detallada de l’acte que tindrà lloc a Vic el proper diumenge, dia 24 d’octubre de 2010, a les 4 h de la tarda.

El lloc de trobada col•lectiu serà la plaça Major de Vic, que és el darrer espai escènic del recorregut per on es filmarà el lip dup i on la càmera captarà els milers de persones amb estelades i senyeres que reivindiquen la independència. Pel que fa als altres punts del recorregut per on passarà la càmera prèviament, seran ocupats per les colles de cultura popular catalana que desinteressadament han volgut donar-nos suport participant activament en alguna escena de la cançó, exceptuant les colles geganteres que aniran directament a la plaça Major.

El recorregut per on passarà la càmera és el següent: plaça Abat Oliba i carrer Cloquer (1r espai escènic); carrer Vergós (2n espai escènic); plaça de Malla, plaça Montrodon i carrer d’en Guiu (3r espai escènic); plaça de la Pietat (4t espai escènic); carrer de Sant Sadurní (5è espai escènic); plaça del Paradís (6è espai escènic); plaça del Canonge Collell (7è espai escènic), carrer de les Carnisseries (8è espai escènic); plaça del Pes (9è espai escènic) i plaça Major (10è espai escènic). Al bloc hem penjat el mapa amb el recorregut de la gravació.

Des del migdia fins al vespre hi haurà servei de bar (entrepans i begudes) i venda de samarretes commemoratives del LIP DUB PER LA INDEPENDÈNCIA. A més, per a fer d’aquest esdeveniment participatiu una trobada reivindicativa i lúdica alhora, a continuació us detallem les activitats programades a la Plaça Major:

- 13.00-15.00: proves de so dels grups musicals.

- 15.00-16.00: arribada dels participants al lip dup a la Plaça Major de Vic, amenitzada pels PD Barni i PD Almogàver. Dos dinamitzadors de l’organització s’encarregaran de donar les consignes per a la gravació del lipdub.

- 16.00-18.00 (aprox): gravació del LIP DUB PER LA INDEPENDÈNCIA. Entre gravació i gravació, els PD s’encarregaran d’animar a la gent i els dinamitzadors guiaran als participants en les preses de gravació que calguin.

- A partir de les 18.00: Concerts
L’Esca del Pecat: espectacle musical dinàmic i eixerit on el duet format per en Titot (veu) i en David Rosell (veu i guitarra) presenten cançons noves i memorables dels seus altres projectes. Per l’ocasió vindran acompanyats d’en Pere Borralleras (baix) i l’Oriol Iglesias (bateria).
Avel•lina: grup format per ex-components d’Aramateix que toquen música fresca i d’autor.
Altres grups pendents de confirmar.

La validació de l’intent del rècord mundial de més gent participant en un lip dup serà certificat per la companyia World Records Academy. Per tal de comptabilitzar els participants, l’organització donarà un número per persona i es marcarà a cada participant timbrant-li la mà amb un tampó per tal d’evitar que hi hagi gent amb més d’un número. Durant el procés de comptabilització per part de l’Organització, hi hauran dos regidors de l’Ajuntament de Vic que vetllaran i donaran fe del compliment d’aquest sistema. A posteriori, s’enviarà el nombre de persones resultant així com la gravació del LIP DUB PER LA INDEPENDÈNCIA a la World Records Academy, com a proves de l’intent del rècord.

Perquè la realització d’aquest projecte sigui possible, hem comptat amb la col•laboració de moltes persones anònimes que han treballat de valent i desinteressadament per aconseguir l’objectiu comú; batre el rècord mundial de participació en un lip dup perquè la nostra acció a favor de la independència sigui notícia i tingui ressò internacional. A dia d’avui, però, encara ens calen més voluntaris que ens ajudin en algunes tasques organitzatives, informatives i de seguretat durant la jornada del dia 24 d’octubre. Qui hi estigui interessat només cal que en enviï un correu electrònic a l’adreça lipdubindependencia@gmail.com i ens digui la seva disponibilitat horària.

Així mateix, persones conegudes i organismes diversos ens han donat suport públicament. A tots ells, un per un, volem agrair-los la confiança dipositada en aquest petit i ambiciós projecte emancipador: a l’Ajuntament de Vic, a Avel•lina, a Burger Roc, a Decidim.cat, a L’Esca del Pecat, a Obrint Pas, a Òmnium Cultural, a Propaganda pel Fet, a Som.cat, a Sonotech i a Tona Decideix. També volem fer una menció especial a Els Pets, en Ferran Latorre, la Laia Jurado, en Màrius Serra, en Titot i en Xavier Roig,
que han col•laborat gravant un vídeo de suport al LIP DUB PER LA INDEPENDÈNCIA que hem penjat al nostre bloc.

Finalment, volem agrair la participació en la gravació del lip dup de les següents colles i entitats de cultura popular catalana: Gegants Hostalets de Balenyà, Gegants de Vic ciutat, Gegants Maulets de la Calla, Gegants del Carrer de la Riera, Gegants de Prats de Lluçanès, Gegants de la Garriga, Gegants de Manlleu, Escamot dels Diables de Calldetenes, Cremats d’Olost, Serpents de Manlleu, Diables de Tona, Esbart Dansaire Castell de Tona, Falconers de Malla, colla castellera els Sagals d’Osona, els Miquelets de Catalunya, Bastoners Quico Sabater, Bastoners de Sant Hilari, Bastoners de Malla, Tabalers Fills de la Flama, els grallers Ciutat de Vic, Acordionistes del Solc, el Bou de Vic, la Fera dels Cremats d’Olost, els capgrossos de la ciutat de Vic, bitlles catalanes Vic Bitlles, hoquei patins Estic Vic i l’Associació Catalana de Biketrial. Si alguna altra colla estigués interessada en participar dins el recorregut, pot posar-se en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic culturapopularlipdub@gmail.com

Encoratgem a tothom a formar d’aquest projecte col•lectiu i a convidar al seus familiars i amics a difondre la iniciativa. Per aquest motiu , hi ha un grup i un esdeveniment que hem creat al facebook que porta per títol LIP DUB PER LA INDEPENDÈNCIA!!! Per obtenir tota la informació detallada podeu consultar el nostre bloc: http://lipdubindependencia.wordpress.com

Com diuen les paraules de Vicent A. Estellés emprades per Obrint Pas a l’intro de La Flama: “No et limitis a contemplar aquestes hores que ara vénen, baixa al carrer i participa. No podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu“.

Organitza:
LIP DUB PER LA INDEPENDÈNCIA
Vic, a 13 d’octubre de 2010.

 
Al vídeo, la cançó "La flama", d'Obrint Pas, escollida per a la iniciativa.
Arxivat a