Solidaritat per la Independència reuneix unes 400 persones a la botifarrada

Redacció
13 d'octubre del 2010
Antoni Pladevall i Josep M. Puigdomènech Foto: Osona.com.

Emili Valdero i Isabel Clara Simó, a Taradell. Foto: Osona.com.

Acte de SCI a Taradell. Foto: Osona.com.

Botifarrada contra la Hispanitat. Foto: Osona.com.
 


Solidaritat per la Independència va reunir unes 400 persones ahir dimarts a Taradell en la seva botifarrada contra la Hispanitat. Uriel Bertran, Isabel Clara Simó i Emili Valdero, presentats per Antoni Pladevall, van desgranar els arguments d'aquesta nova formació independentista, que lidera Joan Laporta, davant d'un auditori que els va interrompre diverses vegades amb aplaudiments.

L'acte va tenir lloc al Centre Costa i Font que, tot i estar establert que en aquest dia no havia d'obrir, es va aconseguir disposar-ne gràcies a les facilitats posades per l'Ajuntament i l'alcalde Lluis Verdaguer, de CiU. El nùmero 2 de la llista de SI per Barcelona, el notari Alfons López Tena, no va poder ser present a Taradell per una indisposició.

Les intervencions van fixar-se en especial amb l'argumentari de caire econòmic per reblar la necessitat de la independència de Catalunya, al temps que negaven cap possibilitat d'evolució de l'Estat espanyol. En especial, Valdero va qualificar d'inviable el concert econòmic que proposa Artur Mas i va detallar les passes -al seu parer impossibles- que caldria portar a terme per reformar la Constitució espanyola, perquè "els espanyols no aniran a votar amb alegria a favor que ells perdin uns diners que són nostres i que se'ns n'estan apropiant".

Isabel Clara Simó va carregar contra els qui insisteixen en què cal la unitat dels independentistes "perquè aquests són els que realment volen dividir-nos. N'hi ha que ho diuen de bona fe, però d'altres no, i son els que propaguen que si no ens unim no votaran a ningú. Ara no ens hem unitat per raons diguem-ne circunstancials..."

L'exalcalde de Balenyà, Josep M. Puigdomènech, en el seu vertent de cantautor, va interpretar una peça que està donant a conèixer, titulada "El cant de la independència". Finalment, l'acte va acabar amb el cant de l'himne nacional i tot els assistents dempeus.
Arxivat a