Jaume Tolosa inicia el seu nou repte a les Amazones

La Jungle Marathon, de 222 km, s'allarga fins al 16 d'octubre.

Redacció osona.com
11 d'octubre del 2010
Equip Jungle.cat
Equip Jungle.cat | Jungle.cat
Equip Jungle.cat Foto: Jungle.cat

L'atleta de Roda Jaume Tolosa va començar aquest dissabte la seva participació a la Jungle Marathon. La prova, que es disputa fins al 16 d'octubre, és una de les curses a peu més extremes del món amb 222 km a través de la selva amazònica brasilera.



Tolosa forma part de l’equip Jungle.cat, el primer equip integrament català que participa en aquesta prova. L’equip el completen tres atletes més especialistes en curses a peu d’ultra resistència: Albert Bosch, Xavier Marina i Cyrus Parvine.



Les principals dificultats d’aquesta aventura, deixant de banda les distàncies, són les condicions especials de l’entorn on es desenvolupa: humitats del 100% amb temperatures entre els 25 i els 30 graus; petits però constants desnivells del terreny; estar mullats tot el dia per creuar contínuaments rius i basses; i els animals que els envoltaran: serps, aranyes, caimans, pumes, piranyes i mosquits agressius, entre d’altres especies.



- Més informació sobre la participació de Jaume Tolosa

El nou repte de Bosch per Internet

Tal i com va passar durant el repte de la Transahariana és possible seguir la posició de Jaume Tolosa i el seu equip a través d'Internet . No només aniran penjant les cròniques diària al bloc sinó que es pot conèixer la posició dels aventurers gràcies a un sistema GPS.

A la prèvia de l'inici de la cursa, l'organització va impartir un “curset accelerat” de com viure a la selva: precaucions per evitar les picades d'animals i infeccions, com travessar rius i basses o com dormir en les hamaques. A més se'ls va revisar el material obligatori ja que el fet de deixar-lo per rebaixar el pes suposa una penalització de dues hores.

La primera etapa, la de diumenge 10 d'octubre, era de “només” 16,3 km. Tot i això els ha servit per constar que serà "més difícil i dur" del què preveien per la impossibiltat de córrer a causa de la inestabilitat del terreny i de la contínua presència d'obstacles naturals. "Aquí no hi ha qui troti" explica Bosch i el seu equip en la seva primera crònica d'urgència (només disposen d'un correu electrònic de l'organització per comunicar-se amb l'exterior).

Després de dues jornades de 24 i 31 km i un “descans” de 18,4 km arribarà l'etapa reina que suposarà cobrir en dos dies 87 km en plena selva. La darrera jornada serà el 16 d'octubre i constarà de vora 25 quilòmetres més.

- La posició de Jaume Tolosa, al minut
- Web de l'equip Jungle.cat
- Web de la prova Jungle Marathon
Arxivat a