Governació millora la connexió a Internet a Sant Sadurní d’Osormort

Activada una estació base que permetrà la banda ampla.

Redacció osona.com
02 d'octubre del 2010
Dins el marc del pla Catalunya Connecta, el Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, ha activat quatre estacions base a Sant Sadurní d’Osormort (Osona), Castellgalí (Bages), Castellnou de Bages (Bages) i Sant Pere Llavinera (Anoia). Amb aquestes les comarques de la Catalunya Central ja compten amb 64 estacions base que ofereixen Internet de banda ampla.
 
Les estacions base que s’han activat permetran que puguin conectar-se a Internet de banda ampla o millorar-ne la cobertura els nuclis de Bojons i disseminat de Sant Sadurní d’Osormort, les Vives-Castellet (a Sant Vicenç de Castellet), el Serrat de Castellnou (a Santpedor), les Pinedes de Castellnou (a Castellnou de Bages), les Coromines (a Aguilar de Segarra) i Sant Pere Llavinera (a Sant Pere Llavinera).
 
El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha assegurat que dotar d’Internet d’alta velocitat aquells nuclis de població que encara no en disposen o el reben amb dificultat degut a la seva orografia és un dels objectius principals del pla Catalunya Connecta”.
 
Catalunya Connecta: Banda Ampla Rural
 
El projecte Banda Ampla Rural, inclòs en el Pla Catalunya Connecta, té l’objectiu de fer arribar l'accés a Internet de banda ampla a totes les poblacions de més de 50 habitants que no tinguin cobertura del servei ADSL, tot suprimint la fractura digital territorial existent en aquests moments i assolint la cohesió del país. L’empresa adjudicatària que desplega el servei amb tecnologia WIMAX és Iberbanda.
El Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, ha activat un cercador web a (www.gencat.cat/societatdelainformacio) que permet, a través de simulacions per ordinador, consultar la cobertura actual de banda ampla dels municipis i visualitzar-la mitjançant l'Hipermapa de Catalunya.