La Marxa dels Vigatans segueix creixent i ja té 21 columnes

Vic, Manlleu i el Voltreganès, entre les noves adhesions. La demostració independentista crema la sentència de l'Estatut a la plaça de la Catedral de Vic.

Redacció
10 de setembre del 2010
La Marxa dels Vigatans, organitzada per Òmnium Cultural, arriba enguany a la seva vuitena edició amb algunes novetats importants. Aquesta demostració independentista incrementa el nombre de columnes -en seran 21- que, procedents d'una vntena de poblacions de la comarca, conflueixen a Vic la nit del dia 10 per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. Entre les noves adhesions d'enguany, estenen columna les ciutat de Vic i Manlleu i el Voltreganès.

És costum que en l'acte que se celebra a la plaça de la Catedral, despres de la Marxa de les Torxes pel nucli antic de Vic, es faci una crema simbòlica del Decret de Nova Planta. Però enguany, després dels esdeveniments d'aquest intens any polític, hi haurà més coses per cremar: com ara la sentència del tribunal Constitucional espanyol sobre l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

A més de l'increment de columnes i de la crema de la sentència, una altra novetat molt relevant és que els actes seran retransmesos en directe per la xarxa Internet, gràcies a la cooperació de la colla castellera Sagals d'Osona, que seran els responsables de la iniciativa. Es podrà accedir a través de www.sagals.cat/directe i de www.marxadelsvigatans.cat.

Les persones homenatjades d'enguany seran Xavier Valls, veterà fotògraf manlleuenc i impulsor històric de la Flama del Canigó; com a nova catalana ho serà Ana Altamirano, i com a promesa per al futur, l'infant serà Aida Prat. Havent acabat l'homenatge i les cremes, hi haurà actuacions musicals i festa a la plaça de la Catedral

Més informació detallada sobre les columnes, els homenatjats i els actes previstos:
Dossier Marxa dels Vigatans 2010
Informacions d'Osona.com sobre les anteriors edicions de la Marxa dels Vigatans
Més informació dels actes, al web de la Marxa dels Vigatans

-----------------
Galeries de fotos d'edicions anteriors de la Marxa dels Vigatans:


2009
- Marxa dels Vigatans 1
- Marxa dels Vigatans 2
- Vídeos  de la marxa independentista i la Marxa dels Vigatans

2008
- Marxa dels Vigatans 1
- Marxa dels Vigatans 2
- Marxa dels Vigatans a Roda de Ter, 2008

2007
- Activitats diverses

2006
- Marxa dels Vigatans

Arxivat a