Manlleu posa el punt i final a cinc dies de gresca

Aquest dilluns han tingut lloc els darrers actes del programa de la festa major, que ha estat molt participativa.

Redacció osona.com
17 d'agost del 2010
El Bicibarris ha estat seguit per un munt de biciclistes.
El Bicibarris ha estat seguit per un munt de biciclistes. | Xevi Mas
El Bicibarris ha estat seguit per un munt de biciclistes. Foto: Xevi Mas

El programa de la festa major ha finalitzat aquest dilluns, dia 16 d'agost. Usdestaquem algunes de les propostes que han tingut lloc: Bibibarris, amb l’animació de PepCallau, sardanes, festa de l’escuma, correfoc i concert i ball ambl’Orquestra Maravella.

Amb motiu de la pluja del dijous passat, es va haver d'anul•lar lacercavila de gegants i capgrossos acompanyats pel grup Xarop de Canya.L’activitat  també s'ha realitzat aquest dilluns.

En total, han estat cinc dies de gresca i xirinola, amb activitats molt diverses. Com cada any, l'acte més multitudinari ha estat la Festa del Serpent.

- Més informació i fotos de la Festa del Serpent i d'altres activitats de la festa major
- Veure programa de la festa major

-------------
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE MANLLEU
Èxit de participació a la Festa Major 2010 de Manlleu


- El concert de Pep Poblet que es va haver d’anul•lar per la pluja es farà l’11 de setembre als jardins de Can Puget

La Festa Major de Manlleu d’aquest any, que engloba la festa major més tradicional, el Fes-te Jove i la Festa del Serpent, ha tingut un gran èxit de participació, tot i les males expectatives en les previsions meteorològiques.

“Ha estat una Festa Major molt participativa, amb gran afluència de públic, fins i tot de fora de la comarca i altres indrets de Catalunya, i participada, amb moltes entitats i persones involucrades en l’organització”, afirma el regidor de Cultura, Joventut i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Manlleu, Pep Mas, que agraeix la implicació de totes les entitats i persones, a títol individual, que fan possible la Festa Major de Manlleu.

Els dos únics actes que es van haver d’aplaçar per culpa del mal temps van ser la Cercavila de Gegants i Capgrossos, celebrada ahir dilluns 16 d’agost, i la quarta caminada nocturna, que tindrà lloc avui, dimarts 17 d’agost, a les 9 del vespre amb sortida i arribada a l’Embarcador del Ter.
El concert de presentació del disc “Saxology” de Pep Poblet, previst pel dijous 12 d’agost, que es va haver d’anul•lar per culpa de la pluja, tindrà lloc el proper dissabte 11 de setembre, a les 10 del vespre, als jardins de Can Puget.

Cal destacar la gran participació en la 33a edició de la cursa atlètica popular, el Bicibarris, la festa de l’escuma, el correfoc i el concert de l’orquestra Maravella, pel qual es van instal•lar 1.500 cadires a la plaça Fra Bernadí.

Fes-te Jove 2010

Les activitats del Fes-te Jove d’aquest any, que han incorporat algunes activitats més que altres anys, van començar amb el Cantabars, amb 1.500 samarretes venudes, moltes més que en les edicions anteriors, assegurant 10 dies seguits de festa pels manlleuencs i manlleuenques més joves. Els dos actes més ben acollits pel públic van ser el concert de la banda Skatalà amb motiu del 25è aniversari, l’únic gratuït dels 10 concerts oferts als països catalans, i la tradicional baixada de carretons, que aquest any va comptar amb la participació de 17 carretons.

La Festa del Serpent

La Festa del Serpent, “una festa de referència de la cultura popular i tradicional catalana i de visita obligatòria,” segons el regidor de Cultura, es va consolidant any rere any i en aquesta cinquena edició ha incorporat novetats: el punt final de l’espectacle a la Plaça Fra Bernadí i l’activitat del Salt del Diamant com a fi de festa a la plaça Mossèn Guardiet i al carrer Enric Delaris.

Aquest any, el públic de la Festa del Serpent, que ha congregat novament milers de persones, s’ha repartit per tot el recorregut i, finalment, ha ofert una acollida plena de participació en l’arribada del serpent a la plaça Fra Bernadí de la capital del Ter.  

Galeries de fotos:


2010
- Bicibarris, Gegants i Orquestra Maravella
- Concert de Les Tietes Queques
- Festa del Serpent
- El Serpent dels menuts
- Pregó de Pilar Godayol
- Baixada de carretons i l'enterrament de la bóta
- Concurs de paelles
- Concert d'Skatalà
- Cantabars

2009
- Concert de l'Orquestra Maravella
- Concurs d'arrossos, jornada castellera i festa de l'escuma
- Bicibarris  
- Baixada de carretons
- Festa del Serpent

- Concert de Pau Riba
- Concerts diversos de la Fes-te Jove
- Cantabars
- Concert de Pastorets Rock i campionat de titius

2008

- Festa Major de Manlleu, 2008 (1)
- Festa Major de Manlleu, 2008 (2)
- Festa del Serpent de Manlleu, 2008

2007

- Activitats diverses

La Festa del Serpent a Manlleu, dissabte passat. Foto: Xevi Vilaregut
Arxivat a