Un mort i un ferit en una baralla a ganivetades a Vic

Mossos i Guàrdia Urbana han detingut tres persones de nacionalitat equatoriana i dues de colombiana diumenge a la matinada per la mort d'un jove marroquí.

Osona.com
20 de desembre del 2009
Local on s'hauria encetat la disputa mortal al número 81 del Carrer Manlleu de Vic Foto: wqs

Actualització a les 19:10 h (diumenge, dia 20)

Un home de 23 anys d'edat de nacionalitat marroquina mort per una ferida d'arma blanca i un altre ferit molt greu és el tràgic balanç d'una baralla al mig de Vic a les tres de la matinada d'avui.  El cèntric carrer de Manlleu, a tocar de la Ronda Camprodon, ha estat l'escenari  de la mortal batussa.

Cinc homes d'entre 24 i 41 anys han estat detinguts poc després pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana arran d'aquest homicidi. Tot i el gran secretisme que envolta la investigació, de moment els Mossos només han confirmat que tres dels detinguts són de nacionalitat equatoriana i dos de colombiana.

A hores d'ara no es té coneixement de la causa de l'esbatussada, malgrat que fons no oficioses indiquen que podria haver estat provocada per rivalitats derivades del comerç de drogues, tot i que algunes fonts no descarten qüestions de gelosia sentimental. 

Segons testimonis presencials, la baralla hauria començat en un local d'oci nocturn situat al mateix carrer, i a mesura que pujava de to els implicats haurien sortit a la via pública  -després de ser-ne expulsats pels responsables- on es va produir la ganivetada mortal. Ara el local ha quedat precintat mentre els Mossos enllesteixen la investigació i la recollida de proves.

Segons ha pogut saber osona.com, l'home mort, de 23 anys i  de nacionalitat marroquina, hauria ingressat al servei d'urgències de l'Hospital General de Vic encara amb vida. Però la profunda ferida que patia al tòrax hauria fet inútils els esforços mèdics per poder salvar-lo. A primera hora de la tarda d'avui, el cos de la víctima estava pendent de la pràctica de l'autòpsia. La víctima mortal és Abdelaziz A., i el ferit és Mohamed E, que va rebre una forta contusió al rostre i té una cama trencada.

L'altra víctima continua ingressada en estat molt greu, sense que s'hagi confirmat cap cada sobre la identitat.

Segons una nota policial, l'acusació que pesa sobre els arrestats és de presumptes delictes d'homicidi i de lesions, fet que confirmaria que no s'hauria tractat d'un crim premeditat sinó d'una esbatussada entre dos grups per causes fins ara desconegudes. Els detinguts equatorians tenen 24, 37 i 41 anys, i els colombians, 33 i 41 anys.

................................................................................
 
Actualització a les 2:05 h del dilluns, dia 21

La primera conseqüència política del fet ha estat una nota de la Plataforma per Catalunya (PxC) de Vic que acusa l'equip de govern municipal de "passivitat davant de les batalles campals entre  bandes organitzades d'immigrants". També assenyalñ que la PxC lamenta la mort d'una persona en l'enfrontament.

Posant per davant el lema "sense seguretat no hi ha llibertat", Anglada reclama més recursos per a la Guàrdia Urbana per tal que "pugui fer bé la seva feina de control de la immigració, de persecució dels delinqüents i per a la protecció i seguretat de tots els vigatans."
....................................................................................

Notícia anterior
(14:15 h)

Cinc homes d'entre 24 i 41 anys han estat detinguts a Vic pels Mossos d'Esquadra arran d'una baralla que s'ha saldat amb la mort d'un home a ganivetades al carrer de Manlleu aquesta matinada, i ferides greu a un altre.

Els Mossos han comptat amb el suport de la Guàrdia Urbana per fer les detencions dels cinc presumptes implicats, tres d'ells de nacionalitat equatoriana i dos de colombiana. Fins aquest moment, Mossos no ha confirmat la identitat ni la nacionalitat de les víctimes. L'home mort tindria 23 anys, segons sembla.

Segons una nota policial, l'acusació que pesa sobre els arrestats és de presumptes delictes d'homicidi i de lesions, fet que indicaria que no s'hauria tractat d'un crim premeditat sinó d'una esbatussada entre dos grups per causes fins ara desconegudes. Els detinguts equatorians tenen 24, 37 i 41 anys, i els colombians, 33 i 41 anys.