El Ministerio de Vivienda aportarà 2 MEUR al barri del Remei de Vic

L’alcalde de Vic i la ministra Beatriz Corredor han signat un conveni aquest dimecres a Barcelona. També s'assignarà una aportació econòmica als pisos de Can Garcia de Manlleu.

Redacció osona.com
28 d'octubre del 2009
Conveni del Ministerio de Vivienda amb l'Ajuntament de Vic
Conveni del Ministerio de Vivienda amb l'Ajuntament de Vic | Ajuntament de Tona

L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, ha signat aquest matí un conveni amb la ministra de Vivienda, Beatriz Corredor, i amb el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, a través del qual el Ministeri es compromet a aportar 2M€ per finançar les obres de remodelació del barri del Remei de Vic. Aquest barri ja rep una important subvenció del govern de la Generalitat a través del Pla de Barris.

L’acte de signatura ha tingut lloc a la subdelegació del govern a Catalunya, a Barcelona, i també hi ha estat present l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín per signar convenis similars (foto).  L’alcalde de Vic ha agraït el suport del Ministerio de Vivienda en un barri “en el qual s’hi està treballant a fons per canviar el seu aspecte”. Vila d’Abadal ha manifestat que la ciutat de Vic “són tots els seus barris” i “hem d’aconseguir que cadascun dels nostres ciutadans es trobin còmodes a casa seva i als seus espais públics més immediats”.

La ministra Corredor ha destacat la importància de que tres administracions públiques (central, autonòmica i local) estiguin treballant colze a colze pels barris i ha manifestat que “millorar la vivenda dels nostres ciutadans suposa millorar molt la seva qualitat de vida”. La ministra ha signat igualment convenis amb l’Ajuntament de Barcelona per la remodelació dels barris Sants-Badal, el Carmel, Turó de la Peira, Via Trajana, Polvorí, Besós, Trinitat Nova i Governador i amb el de l’Hospitalet per renovar els habitatges i l’entorn de Bellvitge, Gornal, Sant Josep, Santa Eulàlia, La Torrassa i Les Planes, bàsicament afectats pel pas del tren d’Alta Velocitat. Altres barris de municipis de la província de Barcelona resulten afavorits per altres convenis del Miisterio com els pisos de Can García de Manlleu.

La decisió d’atorgar aquesta partida de diners a la ciutat de Vic es va desencallar el mes de setembre del 2009, en un viatge llampec del propi alcalde a Madrid, tal com ja va informar Osona.com.

- Veure notícies publicades

-----------
La Generalitat i l'Estat invertiran 43 milions d'euros en rehabilitacions de barris i habitatges 
ACN // 28.10.2009  16.33 h  

Barcelona (ACN).- El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, i la ministra d'Habitatge, Beatriz Corredor, han acordat aquest dimecres destinar 43 milions d'euros a la rehabilitació de barris i habitatges de tot Catalunya. La Generalitat aportarà 19,8 milions mentre que el ministeri d'Habitatge n'injectarà 23,2 milions. En la trobada del conseller i la ministra a Barcelona, s'han signat diversos convenis relatius a la remodelació dels barris afectats per les obres del tren d'alta velocitat de l'àrea metropolitana, així com del barri barceloní del Carmel i del Remei de Vic.

Baltasar i Corredor han signat en primer lloc el conveni anual de remodelació de barris de la demarcació de Barcelona, que són el Turó de la Peira, Via Trajana, el Polvorí, el Besòs, Trinitat Nova, i el Governador a la ciutat de Barcelona; Can Gambús (barri d'Arrahona) de Sabadell, Sant Roc de Badalona, Creu Roja-Vallparda a l'Hospitalet de Llobregat, Valentí Escales de Santa Coloma de Gramenet i els pisos Garcia de Manlleu. Aquest conveni inclou una aportació de 25,5 milions.

En aquest conveni s'hi afegeix, des de l'any 2005, el Programa de rehabilitació del barri del Carmel de Barcelona, que suposa enguany una aportació de tres milions d'euros del Ministeri d'Habitatge, i de 4,5 milions d'euros de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona. Amb el conveni signat avui el Ministeri completa els 16 milions d'euros d'inversió que va preveure per cobrir el conjunt de necessitats de rehabilitació integral del barri del Carmel.

El conseller i la ministra també han signat igualment dos convenis amb l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, i amb l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, per continuar la remodelació de barris afectats per les obres del tren d'alta velocitat. Es tracta del Gornal, Bellvitge, Sant Josep, Santa Eulàlia, la Torrassa i enguany s'hi afegeix també les Planes, de l'Hospitalet de Llobregat, i Sants-Badal de Barcelona. L'aportació del Ministeri és de quatre milions per a cadascun dels convenis.

L'últim conveni que s'ha signat és amb l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila, per a la remodelació del barri del Remei, projecte pel qual el ministeri hi fa una única aportació de dos milions d'euros.

Arxivat a